Başbuğ: Sabrımızın sınırı var!

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ocak 2010 14:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kurtuluş Savaşı'nın en önemli komutanlarından Kazım Karabekir'in ölümünün 62. yıldönümü nödeniyle Genelkurmay Başkanlığı'nda bir anma töreni düzenlendi.

Törende konuşan Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, "Balyoz" darbe planıyla ilgili mesajlar verdi.

Kazım Karabekir'in "Vatandaşa yanlış haber felaket getirir. Gerçeği ara öğren de ondan sonra istediğin gibi kendi yorumunu yap" dediğini aktaran Başbuğ, "25 Ocak 2010 tarihindeyiz. Bu sözlerin şimdi ne kadar önemli olduğunu bir defa daha altını çizmek istiyorum" dedi. Genelkurmay Başkanı Başbuğ, "Askerine "Allah Allah dedirten ordu Allah'ın evini bombalar mı?" diye konuştu.

Org. Başbuğ, "TSK'nın sabrının sınırı var, iddiaları lanetliyorum" dedi.

Bu Vicdansızlık

- Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Silahlı Kuvvetler'in talimnamelerinin hücumla ilgili bölümlerinde, "Allah Allah" diye askere taarruz ettirildiğini belirterek, "Nasıl olur da TSK camiyi bombalattırmayı düşünür. Bu vicdansızlıktır" dedi.

Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda Kazım Karabekir için özel anma töreni düzenlendi.

Orgeneral Başbuğ, törende yaptığı konuşmada, Silahlı Kuvvetler'in talimnamelerinin hücumla ilgili bölümlerinde, "Allah Allah" diye askere taarruz ettirildiğini belirterek, "Nasıl olur da TSK camiyi bombalattırmayı düşünür. Bu vicdansızlıktır" dedi.

Demokrasilerde en ideal hususun iktidarların seçimlerle, demokratik yöntemlerle yer değiştirmesi olduğunu vurgulayarak, "Darbe iddialarının gündemde kalmasından kim menfaat sağlıyor?" diye sordu.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ, bugüne kadar TSK içinde bilgi sızdırmalar kapsamında açılan soruşturma sayısının 61 olduğunu belirterek, bunlardan 9 tanesinin yargı safhasına dönüştüğünü, 3 yıl hapis cezası alan bir subayın da TSK'dan uzaklaştırıldığını bildirdi.

Orgeneral Başbuğ, şu anda 10 kişinin de bu suçlamalardan tutuklu olduğunu söyledi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, "Balyoz Planı"na ilişkin iddiaların 7 yıl önceki bir tatbikat planı çerçevesinde olduğunu belirterek, iddialarla ilgili soruşturmanın sonuçlarının en kısa zamanda açıklanacağını bildirdi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Kazım Karabekir'in "Vatandaş! Yanlış bilgi felaket kaynağıdır. Her işin evvela hakikatini ara ve öğren, sonra münakaşasını istediğin gibi yap" sözlerini anımsatarak, "Bugün buna çok ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber