Erdoğan: İşçi-memur birleşsin, gerisi kolay

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Ocak 2010 08:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, memurlara toplu sözleşme ve grev hakkı verilmesini isteyen Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'na, ?Ben diyorum ki gelin birleşin. Gelin bu adımı atalım, gerisi kolay diyorum. Ondan sonra da biz üzerimize düşeni kesinlikle yapacağız? yanıtını verdi.

Erdoğan, Memur-Sen tarafından düzenlenen Uluslararası Demokrasi Kongresi'nde işçi ve memurlara birleşme çağrısı yaptı. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu toplantıda memurlara toplu sözleşme ve grev hakkı verilmesini istedi. Erdoğan bunun üzerine, ?Başkan biraz dertli. ?Suriye, Lübnan, Ürdün, Libya da vizeler kaltı ama bize yönelik vize henüz kalkmadı' gibi bir ifade kullandı? dedi. Bunun üzerine toplantıya katılanlar Gündoğdu'ya destek olmak için uzun süre alkışladı. Bunun üzerine Erdoğan, şu öneriyi yaptı:

Konuştum, sıcak bakıyorlar

?Diyorum ki bakın AB üyesi ülkelerin hemen hemen hiçbirinde memur-işçi diye bir ayrım yok. Hepsinde çalışanlar var. Ben diyorum ki ya gelin birleşin, bu işi tamamen çalışanlar olarak düzenlediğimiz anda bu iş çok rahat kolaylaşacak. Memur ayrı, işçi ayrı olduğu zaman bu iş sıkıntılı. Bu işin sıkıntısını bu ülkeler gördüğü içindir ki bu işi tek yaptı, teke indirdi. Bu, bizlerin de tüm çalışanların da işlerini ve ülkemizin işini kolaylaştıracak. Ben bazı işçi ve memur temsilcileriyle görüştüm buna sıcak da bakıyorlar. ?Hadi gelin bu adımı atalım, işi bitirelim' deyince yavaşlama oluyor. Gelin bu adımı atalım, gerisi kolay. Ondan sonra biz de üzerimize düşeni kesinlikle yapacağız. Buradan bunun sözünü de veriyorum.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber