Şekerbank: Sigara içmeyenleri işe almayı düşünüyoruz

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 27 Ocak 2010 07:47, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Şekerbank Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Göktan, Türkiye'de sigara yasağının abartıldığını belirterek, ?Günde bir saat kaybına yol açıyor? dedi

Türkiye'de sigara yasağının abartıldığını söyleyen Şekerbank Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Göktan, içeride sigara içilmemesinin bankada günlük olarak bir saat iş kaybına yol açtığını söyledi. Göktan, bundan sonra işe alımlarda içmeyen kişilerin tercih edileceğini söyledi. Göktan, ?Sigara olayını Türkiye'de fazla abarttık. Belki işe alımlarda bundan sonra içmeyenleri alacağız. Her gün bir saat iş kaybı oluyor. Ben sigara içmiyorum. Ama içenler varsa da onların da içme özgürlüklerini belli ölçülerde sağlamak lazım. Asansörün önünde insanları ellerinde birşey saklı tutarken görüyorum. Beş dakika asansör bekliyorlar. 10 dakika kapı önünde sigara içiyorlar. Günde üç kere çıksa bir saat iş kaybı oluyor. Bundan sonra işe alımlarda içmeyenleri tercih edebiliriz. Bunu düşünüyoruz? dedi.

?Şube harcı düşündürücü'

Şekerbank'ın 2006'da imzalanan ortaklık anlaşmasından sonra Kazak hissedarla belirlediği uzun vadeli iş planının 2012'de tamamlanacağını ifade eden Hasan Basri Göktan, ?Bu planla 2012'de kamu bankaları hariç özel bankalar içinde ilk 10 içinde olmak istiyoruz? dedi.

Göktan, ?2010'da daha önce yapmış olduğumuz, kriz sürecinde de askıya almadığımız, ancak hızını yavaşlattığımız bir iş planımız var, bunu yürütmeye devam edeceğiz. Aktif büyüklükte, özkaynakta, mevduat sıralamasında ilk 10'da olmak istiyoruz. Bu hedefimizle küçük ve orta ölçekli bankaların en büyük bankası olmak istiyoruz. Şu anda 256 şubemiz var. 2010'da 10 şube daha açacağız? dedi. Bankacılık istihdam sağlayan bacasız fabrika olarak tanımlayan Göktan, hükümetin banka şubelerine getirdiği yıllık harçları da eleştirdi. Göktan, ?Ekonominin büyümeye ve istihdam yaratmaya ihtiyaçımız varsa, şubeyi bir iş yeri olarak düşünmek lazım? dedi.

Bu tür vergilerin sektöre girişi engelleyeceğini söyleyen Göktan şöyle konuştu: ?İstanbul uluslararası finans merkezi olsun diyorsunuz, bu tür uygulamalarda bulunuyorsunuz. Bana göre bu şube harcı uygulaması teşvik edici değil, caydırıcı, düşündürücü bir uygulamadır. Bu vergi alınabilir, elbette hükümetin ihtiyacı varsa, bütçe açık veriyorsa hükümet bunu alabilir. Ama bunu sürekli hale getirmek, yüksek miktarlarda tutmak ve her seferinde başka bir ad altında vergilendirmek sektörü olumsuz etkiler, sektöre yatırım yapmayı zorlaştırır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber