Kamu Güvenliği Müsteşarlığı operasyonel olmayacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ocak 2010 15:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "demokratik açılım" süreci ile ilgili olarak "İstismar zeminlerini kaybedenler, nemalandıkları sorunların yitirenler, siyaset yapma gerekçeleri ortadan kalkanlar süreci germek için her türlü başvurabilir. Hepsine karşı uyanık olacağız, demokrasi içinde, hukuk çerçevesinde tüm bu senaryoları bertaraf etmek için teyakkuzda olacağız" dedi.

Başbakan Erdoğan, "Valiler Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, Kamu Güvenliği Müsteşarlığı'nın operasyonel bir müsteşarlık olmayacağını, tamamıyla operasyonel güçlere lojistik imkan hazırlayacak olan bir müsteşarlık olacağını vurguladı. Erdoğan, bu kurumda güvenlik noktasında şu anda görevde olan deneyimli, tecrübeli her kabiliyetin bulunacağını söyledi. Erdoğan, "Bu merkez, her türlü pası operasyonel güçlerimize atacaktır" dedi. Türkiye'nin bir terör hafızasının oluşmadığını belirten Erdoğan, Kamu Güvenliği Müsteşarlığı'nda bunu a'dan z'ye, arşivlerine varıncaya kadar tutarak, bu konuda çok daha güçlü bir imkanın yakalanacağını dile getirdi.

Tüm sorun alanlarını ele alacaklarını anlatan Erdoğan, etnik grupların, dini ve mezhepsel inanç gruplarının, azınlıkların sorunlarını çözmeye çalışacaklarını söyledi. Başbakan Erdoğan, "Biz, bir insanın bile mağduriyetine göz yummayan bir medeniyetten geliyoruz. Bu medeniyetin mensupları olarak, 'efendim bu azınlıktır, bu Hristiyandır, bu Yahudidir, bu şudur, budur' diyemeyiz. Hepsinin sorununa eğileceğiz" dedi.

DOĞALGAZ FİYATLARIKonuşmasında doğalgaz fiyatlarına da değinen Erdoğan, doğalgaz fiyatlarını kendilerinin belirlemediğini dile getirdi. Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Ekonomik olarak öyle güçlü bir ülke olursunuz ki, kalkarsınız halkınızı bu noktada sübvanse edersiniz ama henüz bu noktaya gelmedik. Bu noktaya geldiğimizde bu sübvansiyon da düşünülebilir. Bunlar olmayacak şeyler değil ama şu anda el ele vereceğiz, gücü olan doğalgazı kullanacak. O imkanı biz önlerine getireceğiz. Biz zaten hiç gücü olmayanlara da kömür yardımlarını, kömür desteklerini yine sürdüreceğiz.

Süreçte çok provakasyonlar olacaktır, kışkırtmalar olacaktır, tahrikler olacaktır, terör noktasında da bu noktada da. Bazı şehirlerimizin, bazı kitlelerin hassasiyetleri kaşınmaya çalışılacaktır. İstismar zeminlerini kaybedenler, nemalandıkları sorunların yitirenler, siyaset yapma gerekçeleri ortadan kalkanlar süreci germek için her türlü yola başvurabilir. Hepsine karşı uyanık olacağız, demokrasi içinde, hukuk çerçevesinde tüm bu senaryoları bertaraf etmek için teyakkuzda olacağız.

'Türkiye büyümesin, gelişmesin, kardeşliğini pekiştirmesin' diyenler olabilir ama biz yaradılanı yaradandan ötürü seveceğiz. Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Romanıyla, Gürcüsüyle, Abhazasıyla, aklınıza ne gelirse... Bu ülkede 72.5 milyonu birbirini sever hale getireceğiz. Bizim tek ortak paydamız var: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı. Bunda bütünleşeceğiz."

"YÖNETİM ANLAYIŞIMIZ DEĞİŞTİKÇE ÜLKE DEĞİŞECEKTİR"Valilerden de eşlerini yanlarına alarak ev ev dolaşmalarını, vatandaşların hatırını sormalarını ve ihtiyaçlarını tespit etmelerini isteyen Erdoğan, bu ihtiyaçların giderilmesinin de takipçisi olmaları gerektiğini vurguladı.

Yunus Emre'nin "Bir gönülü yaptın ise/Er eteğin tuttun ise/ Bir kez hayır ettin ise/Binde bir ise az değil" dörtlüğünü okuyan Başbakan Erdoğan, bu şekilde gönüller kazanacaklarını belirtti. Sıkıntıdan olan kişilerin yalnızca yokluk içindekiler olmadığına da dikkati çeken Erdoğan, şöyle konuştu:

"Farklı imkanlara sahip olmakla birlikte sıkıntı yaşayan, acziyet içinde kıvranan insanlar olabilir. Biz adalet ve merhameti, ilgi ve şefkati asla elden bırakmayacağız. Kim ne derse desin, hangi eleştiriyi getirirse getirsin şevkinizi asla kaybetmeyin.

Bugün valilerimizi yaptıkları sosyal yardımlardan dolayı, fakirlerle dayanışma içinde olmaktan dolayı eleştirenler bu milleti o yoksulluğu sevk edenlerin ta kendileridir. Şunu diyecekler... Hiç umurunuzda olmasın."

"OLUMLU DEĞİŞİM HIZ KAZANACAK"Türkiye'nin büyük bir dönüşüm yaşadığını ve bunun önemli itici güçlerinden birinin valiler olduğunu belirten Erdoğan, valiler klasik anlayıştan sıyrıldıkça, halkla bütünleştikçe bu olumlu değişimin hız kazanacağını söyledi. Başbakan Erdoğan, "Yönetim anlayışımız değiştikçe, olumluya döndükçe inanın ülke değişecektir. İşte onun için heyecanla, coşkuyla insan odaklı hizmet anlayışıyla her birinizin kutlu bir yarışın içinde olmanızı arzu ediyor ve bekliyorum. Ben masa başında evrak imzalayan vali profilinden çok adeta, avami bir tabir olacak ama çizmelerini giymiş, eline kazmayı küreği almış iş makinesinin başına geçmiş çalışmaları yakından takip eden, koordine eden köylerine su getiren vali profilinin Türkiye'yi değiştireceğine inanıyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber