Valilere açılım genelgeleri

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 27 Ocak 2010 16:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı Beşir Atalay imzasıyla valiliklere yol kontrol ile aramalarına ilişkin ve yayla ile meralara çıkış yasaklarıyla ilgili iki genelge ulaştırıldı.

ANKARA - İçişleri Bakanı Beşir Atalay imzasıyla valiliklere gönderilen ilk genelgede, özellikle Doğu ve Güneydoğu'daki yol kontrol ve aramalarında kişi hak ve özgürlüklerinin zarar görme ihtimalinin doğduğuna dikkat çekiliyor. Atalay, bu durumun Türkiye aleyhine uluslararası kamuoyunda olumsuz imaj yarattığını belirtiyor.

Genelgede, valilerden yol kontrolleriyle ilgili şu taleplerde bulunuluyor;

- Yol kontrol ve arama faaliyetlerinin yürütülmesinde, güvenlik zaafiyetine yol açmadan, ilgili mevzuat çerçevesinde ve masum vatandaşların zarar görmeyecek tarzda gerekli tedbirler alınacak. Bu kapsamda valilerce derhal bir çalışma başlatılacak.

- Zorunlu görülen yerler dışında yol kontrol ve aramaya son verilecek. Uygulamalarda sadece makul şüphe duyulan araç ve şahıslar durdurulacak.

Atalay imzalı ikinci genelge ise yayla ile meralara çıkışlarla ilgili.

Bu genelgede uygulamaların valiliklerce yeniden gözden geçirilmesi isteniyor. Güneydoğu'da yayla ve meralara çıkışlar ancak askeri makamların değerlendirmesi ve onayıyla yapılabiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber