Giyecek Yardımı Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

Haber Giriş : 08 Şubat 2005 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memurlara Yapılacak Giyecek Yardımı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

Karar Sayısı : 2005/8411

Ekli ?Memurlara Yapılacak Giyecek Yardımı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik?in yürürlüğe konulması; Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığının 28/12/2004 tarihli ve 8973 sayılı yazısı üzerine, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 211 inci maddesine göre,Bakanlar Kurulu'nca 24/1/2005 tarihinde kararlaştırılmıştır.

?1

Resmi Kıyafet Taşıyanlar

Pantolon veya etek

3 adet

  1 yıl

Kumaştan  1 adet yazlık, 2 adet kışlık

 

 

Gömlek

4 adet

  1 yıl

2 yazlık, 2 kışlık

 

 

Ayakkabı

1 çift

  1 yıl

 

 

 

Bot

1 çift

  1 yıl

 

 

 

Mont

1 adet

  2 yıl

 

 

 

Kazak

1 adet

  1 yıl

 

 

 

Eldiven

1 adet

  5 yıl

 

 

 

Kravat

2 adet

  1 yıl

 

 

 

Parka

1 adet

  3 yıl

 

 

 

Kep veya bere

1 adet

  1 yıl

 

 

 

Yağmurluk

1 adet

  5 yıl

 

 

 

Bel kemeri

1 adet

  3 yıl

 

 

 

Teçhizat takımı

1 adet

10 yıl

Teçhizat kemeri ? silah kılıfı - cop kılıfı ? yedek şarjör kılıfı ? elfeneri kelepçe kılıfı - kelepçe kılıfı"

Madde 2 ? Aynı Yönetmeliğe ekli "DİP NOT" un (A) bölümünün (1), (3) ve (4) numaralı sıraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"1- Emniyet Hizmetleri Sınıfındaki bando, boru ve trompet takımı gösteri birliği mensuplarına normal giyim eşyası dışında 3 yılda bir kışlık ve yazlık tören üniforması verilir.

Emniyet Hizmetleri Sınıfında görevli personele tören veya özel günlerde giyilmek üzere ayrıca 5 yılda bir kumaştan takım elbise, şapka ve palto veya pardesü verilir."

"3- Emniyet Hizmetleri Sınıfındaki personelden; özel harekat, çevik kuvvet, arama kurtarma timleri ile atlı polis, uçucu personel, turizm polisi, deniz polisi, sualtı grup amirliğinde görevli balık adam, bisikletli polis, motosikletli timler (yunus-şahin), köpek eğitim merkezinde eğitim görmüş köpekli polis, trafik hizmetlerinde çalışan personel, bomba imha uzmanı, laboratuar personeli ve olay yeri inceleme birimlerindeki görevlilere II sayılı Cetvelin Emniyet Hizmetleri Sınıfına ait bölümünün 1 inci sırasında belirtilen giyim eşyalarından verilmesi gerekenler İçişleri Bakanının onayı ile belirlenir.

Bu hizmet birimlerinde görev yapan personele, yukarıdaki esasa göre belirlenecek giyim eşyaları dışında görevin ve hizmetin özelliğine göre ayrıca verilecek olan giyim eşyalarının cinsi, miktarı, verilme zamanı ile kullanma süresi İçişleri Bakanının onayı ile tespit edilir ve İçişleri Bakanlığınca yürürlüğe konulacak yönetmelikle belirlenen esaslara göre hak sahiplerine verilir."

"4- Hava sıcaklığı ve nem oranı göz önünde bulundurularak İçişleri Bakanının onayı ile belirlenecek illerde ve hizmet birimlerinde görev yapan Emniyet Hizmetleri Sınıfı personeline yazlık gömleğe ilave olarak yılda 2 adet tişört, kep veya bereye ilave olarak yılda 1 adet örgü başlık verilir.

Emniyet Hizmetleri Sınıfı personelinden İçişleri Bakanının onayı ile belirlenecek hizmet birimlerinde görev yapanlara 5 yılda bir reflektif uygulama yeleği ve sivil olarak görev yapanlara 5 yılda bir operasyon yeleği verilir."

Madde 3 ? Sayıştay'ın görüşü alınarak hazırlanan bu Yönetmelik 1/1/2005 tarihinden geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Madde 4 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber