Tapulu arazilerin hazine adına yazıldığı iddiası

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 29 Ocak 2010 16:34, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

HAKKARİ'nin Irak sınırındaki Çukurca ilçesinde, 2008-2009 yılları arasında yapılan kadastro çalışmalarında, vatandaşlara ait tapulu arazilerin dönümlerinin eksik ya da hazine adına yazıldığı iddia edildi. Bu iddia üzerine 4 muhtar aracılığıyla 223 vatandaş şikayet dilekçesi vererek hatanın bir an önce düzeltilmesini istedi.

Çukurca İlçesi'nde, kadastro ölçüm çalışmalarında vatandaşın tapulu arazilerinin eksik yazıldığı iddiaları tartışılıyor. Vatandaşlar, 2008-2009 yılları arasında Ankara Tapu Kadastro'dan gelen bir ekip tarafından yapılan kadastro çalışmalarında büyük hataların yapıldığını iddia ediyor. Çukurca Kaymakamlığı'na dilekçe verererek, yapılan ölçümlernde hata yapıldığını ileri süren vatandaşlar, hatanın bir an önce düzeltilmesini istiyor.

Ölçümler sonrası gelen listeleri incelediklerinde arazilerinin eksik yazıldığını ya da bu arazilerini bir kısmının hazineye aktarıldığını gördüklerini anlatan vatandaşlar, ilçede yeniden ölçüm yapılmasını istiyor. 4 muhtar da Çukurca Kaymakamı Abdullah Çiftçi ile görüşerek yapılan bu haksızlığın düzeltilmesini istediklerini söyledi.

Muhtarlar, 223 vatandaşın imzaladığı dilekçeyi Başbakan, İçişleri Bakanı, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü, Hakkari Valiliği'ne de gönderdiklerini belirtti. Emir Şaban Mahallesi Muhtarı İlyas Güzel, Çukurca ilçe merkezinde yapılan kadastro çalışmalarının hileli yapıldığını iddia ederek, "Yaptığımız araştırmalarda çoğu vatandaşımızın 3 dönümlük arazisi varken 1 dönümlük arazi yazmışlar ya da elinde tapusu, kaydı varken arazisi hiç yazılmamış. Bu araziler hazineye yazılmış. Bizler mahalle muhtarları olarak kesinlikle bu haksızlığı kabul etmiyoruz. Yapılan bu büyük hatanın derhal düzeltilmesini istiyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber