Şanlıurfa'da 2 okul ve 1 cami soyuldu

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 01 Şubat 2010 13:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ŞANLIURFA'da, iki ilköğretim okulu ile bir camiye giren hırsızlar, 3 güvenlik kamerası, elektrikli soba, vantilatör, elektrikli süpürge, gıda maddesi, kalorifer dairesi kazan kapağı ile mazgal demirini çaldı. Polis, bir okulu soymaya çalışan 5 kişiyi suçüstü yakalarken, diğer şüphelilerin de yakalanması için çalışma başlattı.

Tatil nedeniyle kapalı olan okulun kazan dairesine bazı kişilerin girdiğini gören mahalle sakinleri durumu telefonla polise ihbar etti. İhbarın ardından olay yerine gelen polisler, okulun kazan dairesinde bulunan kalorifer kazanının kapağı ile 40 kilo ağırlığındaki mazgal demirini çalmaya çalışan A.K. (19), S.T. (15), F.K. (13), F.B. (17) ve H.K (13) adlı 5 kişiyi suçüstü yakaladı. Kazan kapağı ve mazgal demirine el koyan polis, 5 şüpheliyi de gözaltına aldı.

İkinci olay da yine dün akşam saatlerinde, Osmanlı Mahallesi'nde bulunan Ahmet Hamdi Akseki İlköğretim Okulu'nda meydana geldi. Okulun dışı ve bahçesini görüntüleyen güvenlik kameralarının yerinde olmadığını gören mahalle sakinleri durumu telefonla okul müdürü İbrahim Arı'ya iletti. Bunun üzerine okula gelen ve 3 güvenlik kamerası ile kantinde bulunan 1500 lira değerindeki gıda maddesinin yerinde olmadığını saptayan Arı, polise ihbarda bulundu. İhbarın ardından okula gelen polisler, inceleme başlatıp; kantin, kapısı ve duvarlarda parmak izi araştırması yaptı.

Kentteki son olay ise bu sabah Karakoyunlu Mahallesi'nde bulunan eski otogar içerisindeki Alaattin Çataltaş Camii'nde meydana geldi. Sabah namazını kıldırmak üzere camiye gelen imam Ali Engün, bir elektrikli soba ve süpürge ile 2 vantilatörün yerinde olmadığını fark etti. İmam Engün, olayı polise bildirirken, hırsızlık olayı camiye gelenleri de şaşırttı. İhbarın ardından camiye gelen polisler, hırsızlığı gerçekleştiren kişi ya da kişilerin belirlenmesi için çalışma başlattı.

3 hırsızlık olayıyla ilgili olarak polis tarafından başlatılan soruşturma sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber