Tekel'de uzlaşma yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Şubat 2010 19:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu Başbakanlık'taki Tekel işçileri ile ilgili görüşmenin ardından uzlaşma sağlanamadığını açıkladı.

Türk-İş Başkanı Kumlu, Başbakanlık binasından ayrılırken gazetecilerin sorularını cevapladı.

İşte Kumlu'nun açıklamasından satır başları:

Bildiğiniz gibi Başbakan'la görüşmemizden sonra, Maliye Bakanı'na bir çalışma yapmasını söylemişti. Bugün 2. kez biraraya geldik. Mehmet Şimşek ve Ömer Dinçer Bey'le. 3 bakanımızla görüştük.

Biz başından beri bu arkadaşlarımızın buranın özelleştirilmesinden dolayı, özlük haklarıyla başka kurum veya kuruluşlara yerleştirilmesini söyledik.

4C kıdem tazminatlarını ödeyelim, izin verelim dediler. Bizim standartlarımıza uymuyor. Uzlaşma yok ve buradan ayrılıyoruz.

Önerileri kabul etmemiz mümkün değil.

Biz 4857 sayılı yasaya tabii başka yasaya geçmelerini talep ediyoruz. Hükümet 4 C kapsamını istiyor, bu mümkün değil.

Uzlaşma yok, görüşmeden ayrılıyoruz.

Genel grev kararını değerlendireceğiz.

Biz her zaman görüşmeye hazırız.


Türk-İş heyeti, yeniden Başbakanlıkta


Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu ve Türk-İş Mali Genel Sekreteri Ergün Atalay işçilerin sorunlarını görüşmek üzere bugün Başbakanlık binasıa geldi.

Yaklaşık 3 saatlik görüşmenin ardından Başbakanlık Yeni Bina'dan ayrılan Kumlu, şu anda bir anlaşma sağlayamadıklarını, akşam yeniden görüşme yapacaklarını ifade etti. Kumlu ve Atalay'ın, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüşme yaptığı belirtildi.

Kumlu ve Atalay, daha önce Başbakan Erdoğan ile Tekel işçilerinin durumunu görüşmüştü. Erdoğan, görüşmede Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i görevlendirmişti.


TEKEL işçilerinin eylemi 49'uncu gününe girdi. İşçilerin gözü ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'da. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, işçilerin taleplerine ilişkin 'Maliyet Raporu'nu bugün Erdoğan'a sunacak.

Şimşek, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ile hafta sonunu rapor üzerinde çalışarak geçirdi.

4-C'nin koşullarının iyileştirilmesi ve işçilerin yeni işçi statüsünde diğer kamu kuruluşlarına geçirilmesinin maliyetleri netleştirilmeye çalışıldı.

Sadece TEKEL işçileri değil, 4-C kapsamındaki diğer işçilerin durumu da ele alındı.

Başbakan'ın raporu inceledikten sonra Türk-İş yöneticilerini yeniden görüşmeye davet etmesi bekleniyor. Eğer sonuç olumlu çıkarsa işçiler eylemlerine son verecek.

Olumsuz bir sonuçta 3 Şubat günü tüm memur ve işçi sendika konfederasyonlarının katılımıyla dayanışma eylemi yapılacak.

Başbakan Erdoğan, Türk-İş'le yaptığı görüşme sonrası TRT'de yaptığı açıklamada, "4-C kalkmayacak ama değişiklik olabilir" demişti. Erdoğan, görüşmeye katılan Maliye Bakanı Şimşek'i azarladığı iddialarını da yalanlamıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber