Yine kar geliyor..

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Şubat 2010 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Marmara Bölgesi, yarın Balkanlar'dan gelen soğuk havanın etkisi altına girerek, kar yağışıyla birlikte sıcaklık 10-12 derece arasında düşecek. İl Afet Müdürlüğü, buzlanmaya, soğuk ve yağışlı havaya karşı vatandaşları uyardı.

İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

Bölgede yarına kadar gündüz sıcaklıklarının Bursa'da 4 derece düşerek 13, Balıkesir'de 8 derece azalarak 7, Çanakkale'de de 8 derece düşüşle 6 dereceye inmesi bekleniyor.

Yarın Balkanlar'dan gelecek soğuk havanın etkisine girecek olan bölgede, salıyı çarşambaya bağlayan gece kar yağışı olacağı tahmin ediliyor.

Yağışla birlikte havanın soğuması ve hava sıcaklıklarında 10-12 derecelik bir düşüş olması bekleniyor.

Özellikle perşembe günü, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale çevresinde gece sıcaklıklarının eksi 2-4 derece arasında olacağı tahmin ediliyor.

İSTANBUL'DA YARIN KAR VAR

Devlet Meteoroloji Genel Müdürü Mehmet Çağlar, kar yağışının, yarın İstanbul başta olmak üzere Marmara'nın güney ve doğusu, Bolu, Düzce, Kastamonu, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak çevrelerinde görüleceğini, yarın akşam saatlerinden itibaren Eskişehir ve Ankara çevrelerinde devam edeceğini bildirdi.

Çağlar, yeni haftada soğuk ve yağışlı hava tahmini uyarısında bulundu.

BUZLANMAYA DİKKAT

Gece ve sabah saatlerinde doğu bölgelerimizde kar yağışı ile birlikte buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) ilgililer ve vatandaşlar dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

Marmara, Ege ve Batı Akdeniz (Antalya, Isparta, Burdur) bölgelerinin, bugün Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine girdiğini bildiren Çağlar, yağışların, İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, Yalova ile İzmir ve Manisa çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olacağını duyurdu. Çağlar, bu bölgelerde rüzgarın, güney ve güneybatı yönlerden (Lodos) saatte 40?50 kilometre hızla, kuvvetli eseceğini kaydetti.

Mehmet Çağlar, kar yağışının, yarın İstanbul başta olmak üzere Marmara'nın güney ve doğusu, (Çanakkale, Bursa, Balıkesir, Bilecik, Yalova, Kocaeli ve Sakarya), Bolu, Düzce, Kastamonu, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak çevrelerinde görüleceğini bildirdi.

Kar yağışının, yarın akşam saatlerinden itibaren de Eskişehir ve Ankara çevrelerinde devam edeceğini ifade eden Çağlar, yağışların kıyı Ege (İzmir, Aydın, Muğla) ile Batı Akdeniz (Antalya, Isparta, Burdur) de ise kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olacağını kaydetti.

Çağlar, yarın rüzgarın Marmara, Batı Karadeniz ve Kuzey Ege'de kuzeydoğu yönlerden (Poyraz) saatte 40-50 kilometre hızla eseceğini, yarın sıcaklığın, Marmara ve Ege Bölgelerinden başlamak üzere hissedilir derecede, 8 ila 10 derece düşerek, mevsim normallerinin altına ineceğini ifade etti.

Genel Müdür Mehmet Çağlar, 3 Şubat Çarşamba günü ise soğuk ve yağışlı havanın, Bolu, Zonguldak, Kastamonu, Amasya, Tokat, Çorum, Yozgat, Sivas, Malatya ve Elazığ çevrelerinde kuvvetli kar şeklinde olacağını, rüzgarın, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz ile İç Anadolu'nun kuzeyinde kuzeybatı (Karayel) yönlerden saatte 40-50 kilometre hızla kuvvetli eseceğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber