316 kişilik işe, 3 bin 526 başvuru

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 02 Şubat 2010 15:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜRKİYE İş Kurumu (İş- Kur) Uşak İl Müdürlüğü'nce yürütülen Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında çeşitli kamu kurumlarında hizmetli olarak 4 ay süre ile çalıştırılacak 316 geçici işçi için başvuran 3 bin 526 kişi arasında noter huzurunda kura çekimi yapıldı.

Türkiye'nin sayılı sanayi illerinden biri olan ancak işsizliğin yüksek olduğu Uşak'ta geçici işçi alımı için Anadolu Meslek ve Kız Meslek Lisesi Toplantı salonunda Uşak 6'ncı Noterliği tarafından kura çekimi yapıldı. Kura çekiminde konuşma yapan İş- Kur Uşak İl Müdürü Emin Gahraman, ?Burada noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekiminde 316 asil ve bunun yarısı kadar yedek belirlendi. İşi kazanan kişiler Milli Eğitim Müdürlüğü, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ve ilçe birimlerinde belirlenecek yerlerde çalıştırılacak. Kura sonucu yerleşemeyen üzülmesin. Çünkü kurumumuzun çeşitli meslek kursları var ve oralara müracaat edebilirler? dedi.

Kura çekiminde asillerin içinde adı okunan işçiler, birlikte geldikleri aileleri ile mutluluklarını paylaşırken, adları kurada çıkmayanlar ise salondan üzgün ayrıldı. Kura çekimi sonucu çalışmaya hak kazanan işçiler 4 ay süreyle asgari ücretle çalışacak.

ŞIRNAK´TA 150 KİŞİLİK İŞE 2500 KİŞİ BAŞVURDU

ŞIRNAK'ta Milli Eğitim Müdürlüğünün İş-Kur aracılığıyla okullarda temizlik yaptırılması için İş-Kur aracılığıyla 150 kişi alınacağını duyurması üzerine, işe 2500 kişi başvuruda bulundu. Başvurunun oldukça yüksek olması üzerine işe alınacak kişiler kurayla belirlendi. Kurada kazananlar sevinirken, kaybedenler büyük üzüntü yaşadı.

İşsizlik sıralamasında ilk sırada yeralan Şırnak'ta Milli Eğitim Müdürlüğü, 'Temiz okul güzel eğitim' projesi kapsamında il genelindeki okullara 150 temizlik işçisi almaya karar verdi. İş-Kur aracılığıyla alınacak işçilere 4 ay 14 gün boyunca asgari ücret verileceği duyuruldu. Duyuru üzerine 2500 kişi işe girmek için müracaat edince, Şırnak Lisesi'nde noter huzurunda kura çekimi yapılmasın karar verildi.

Lise önünde toplanan işsizlerden, "Hacı Ürper "İş imkanı olmadığı için bu kadar insan burada toplandı. Kömür ocaklarının kapanması sonucu bu kadar insan burada işsiz bir şekilde bekliyor. Hepsinin bir umudu var" dedi. Cengiz Öğmen ise , "Geçtiğimiz günlerde elde edilen verilere göre Şırnak işsizlik oranında birinci il oldu. Bunu da gözümüzle görebiliyoruz. Burada bir sürü arkadaşlarımız kendi evine ekmek götürebilmek için mücadele veriyor. Bunların hepsi ağabeylerimiz, kardeşlerimiz ve hepsi şuanda ekonomik sıkıntı yaşıyor" dedi. Selim Üzgünpınar da, "Güneydoğu'da başta Şırnak olmak üzere hiçbir ilde doğru düzgün fabrika yok, işsizlik çok. Devletten buraya fabrika kurmalarını istiyoruz. Batıya iş için gidip umutsuz bir şekilde dönen birçok gencimiz var" dedi.

"Temiz okul güzel eğitim" Proje Koordinatörü Celal İlter, projenin daha önce 3 aylık bir süreçte uygulandığını ve başarılı olduğunu söyledi. İlter, Okullarımızın hijyen bir ortama kavuşması için çocukların daha temiz bir ortamda eğitim alabilmeleri için bu projeyi sunduk" dedi.

Şırnak Lisesi'nde noter huzurunda gün boyu süren kura çekiminde isimleri çıkan işsizler büyük sevniç yaşarken, çıkmayanlar ise büyük üzüntü yaşayarak evlerine geri dönmek zorunda kaldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber