MHP'li Osman Durmuş, GATA olayını hafife alınca, Mecliste kavga çıktı/ VİDEO

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Şubat 2010 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erdoğan: Eşime laf atamazsın. Ahlaksızlıktır!

AK Parti'li milletvekilleri ile MHP'liler yumruk yumruğa kavga etti.

Tartışmalar TBMM Başkan Vekili Güldal Mumcu'nun, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ı 'baskı' yapmakla suçlaması ve 'yürütmenin yasama üzerindeki baskısı' iddialarından sonra başladı.

MHP adına söz alan Osman Durmuş'un, Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın 2007 yılında tiyatro sanatçısı Nejat Uygur'u ziyaret etmek istemesi ancak kendisine, başörtüsü nedeniyle GATA'ya alınmayacağının bildirmesi olayına gönderme yaparak, GATA'daki doktarlara yönelik, "siz peygamber olarak kabul edilen bir Başbakan'ın eşini nasıl içeri almazsınız. Sizi gidi beyaz yakalılar sizi' sözleri Genel Kurul'u karıştırdı.

ERDOĞAN ÇOK KIZDI

Kürsüye çıkan Erdoğan Osman Durmuş'a dönerek şunları söyledi:

1. "Nasıl olur da peygamberlik zincirinin bittiğini bilmezsiniz. Böylesi bir densizliğe imza atarsınız. Ak Parti içinde peygamber sıfatını kullanacak birisi varsa biz onu partimizde barındırmayız.

2. Susmayı öğren. Dinlemeyi öğren. Kaldı ki, benim ile ilgili bu tür yakıştırmayı yapan sizsiniz. Ayrıca eşime laf atamazsınız. Ahlaksızlıktır! Sen ( işaret parmağı ile Durmuş'u işaret ediyor ) başörtüsü sebebiyle oy isteyeceksin. Eşimi başörtüsü sebebiyle GATA'ya sokmayanları müdafa edecek kadar da vicdansızsın.

YUMRUK YUMRUĞA KAVGA

Durmuş'un bu sözlerinden sonra Ak Parti'li milletvekilleri MHP'lilerin üzerine yürüdü. Yumruk yumruğa kavga edildi. Grup başkanvekillerinin araya girmesine rağmen kavga devam etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber