Kar kapattı, bu yollara çıkmayın!

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 03 Şubat 2010 15:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kar yağışı dün akşam İstanbul-Tekirdağ yolunu kapattıktan sonra bugün de Konya-Antalya yolunda ulaşım durdu. Bolu Dağı'nda ise TIR'ların geçişine izin verilmiyor.

İSTANBUL - Türkiye yeni soğuk hava dalgasıyla birlikte beyazlara büründü, kar yağışı ulaşımı aksatıyor.

Soğuk hava dalgası ve yoğun kar, dün akşam İstanbul-Tekirdağ yolunu kapatmıştı. İç bölgelere doğru ilerleyen kar yağışı nedeniyle yurt genelinde birçok yolun kapanmasına neden oldu.

İç Anadolu Bölgesi'ni Antalya'ya bağlayan Konya-Antalya karayolu, Akseki-Seydişehir arasında yaşanan buzlanma ve sis sonucu ulaşama kapandı.

Gece yağan kar nedeniyle Akseki'nin Yarpuz beldesinden sonra yolda buzlanma meydana geldi, 1825 metre rakımlı Alacabel'de görüş mesafesi sıfıra düştü. Araçlar, Akseki'nin Yarpuz beldesi yakınlarında dinlenme tesislerinde bekletiliyor.

Düzce Valiliği, Bolu Dağı'ndan gecen D-100 kara yolu ile TEM otoyolunun TIR ve kamyonlara kapatıldığını duyurdu.

Valilik, yolda bulunan TIR ve kamyon şoförlerinin araçlarını en yakın konaklama tesislerine çekmelerini istedi.

TEM Otoyolu, D-100 karayolu ve Bolu Dağı - Gümüşova arasındaki yollarda çok sayıda sürücü araçlarında mahsur kaldı. Mahsur kalanlara Kızılay ekipleri ulaştı.

Uşak-İzmir yolu ise heyelan nedeniyle tek yönlü trafiğe kapandı. Toprak kayması nedeniyle kara yolunun İzmir'den Uşak'a geliş istikameti ulaşıma kapandı.

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Çeltikçi köyünde meydana gelen hortum nedeniyle de eski taş yapı evin duvarı ve çatısı yıkıldı, bir okulun çatısı uçtu. Hortumla birlikte okul bahçesinde bulunan 4 ağaç da kökünden sökülürken, bahçe girişinde bulunan kemerli kapı tamamen yıkıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber