Mersin Üniversitesinde neler oluyor 2

Haber Giriş : 08 Şubat 2005 16:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MERSİN ÜNİVERSİTESİ, MEKİK, MUHBİRLİK ÜSTÜNE? 

4 Şubat 2005 günü yapılacak MEKİK toplantısının Üniversite'deki bölümüne iktidar Milletvekillerinin katılmaması konusunda bir çağrıda bulunmuş, nedenlerimizi de sıralamıştık?

 

Gerçekten de, son beş yılda en önemli kent dinamiği olması gerekirken alabildiğine izole edilen Üniversite'nin yönetimi hakkında iddiaları da aşan öylesine belge ve bilgilere ulaştık ki, bir dönem  ülke genelindeki cadı kazanından beterinin bu kentte kaynatıldığına dair dokümanlar karşısında susmak bize göre değildi?

 

Yaptığımız çağrının etkisi nedense medyaya pek yansımadı?

 

Oysa Üniversite Rektörlüğünün internet sitesi ve bültenlerle tüm medyaya duyurduğu 4 Şubat MEKİK toplantısı çağrımızın ardından tek kelimeyle fiyaskoya dönüştü.

 

Mersin'in beş iktidar Milletvekilinden sadece biri, sekiz CHP'liden de yalnızca Şefik Zengin bu toplantıya katıldı.

 

Başka deyimle 12 de 2?

 

Üstelik yine Rektörlüğün duyurusunda katılacağı duyurulan AK Parti İl Başkanı da özellikle kendisine ilettiğimiz bazı belgelerden sonra MEKİK'e katılmadı?

 

Valilik 12 Milletvekilinden sadece ikisinin, iktidarı temsil eden AK partiden ise yalnızca Ali Er'in katılması gibi ciddi tepki karşısında sessizliğe bürünürken, Üniversite Basın Bürosunun Rektörlükte gerçekleştirilen toplantıyı hiçbir şey olmamış gibi medya ve kamuoyuna duyurma biçimi ?bu ne pişkinlik? dedirtecek türden?

 

?MEKİK Daimi Kurul Toplantısı? nı habere dönüştüren Büroya göre;

?Toplantıya, Mersin milletvekilleri, iktidar ve ana muhalefet parti il başkanları ile MEKİK Daimi Kurulu üyeleri katılmış??

İyi de haberde verilenlerle gerçeklerin ilgisi yok ki?

 

Yetkililer, özellikle İktidara mensup dört milletvekilinin ve AK parti İl Başkanının kampus alanında yapılan toplantıya neden katılmadıklarını doğru dürüst okumak, algılamak ve gelecekle ilgili eylem planlarını buna göre kurgulayacaklarına,  katılımdaki eksikliği bile görmezlikten gelmişler?

 

Oysa herkesten önce Oral gerçekleri kabul etmek zorunda?

 

71 milyon dolarlık dış kaynaklı yatırım için hazine garantisi tasarlayanlar, bunun için gerekli siyasi desteği ancak iktidar milletvekillerini yanlarına alarak gerçekleştireceklerinin bilincindeyse, dönüp eski politikalarını, öğretim üyesi, görevlisi ve öğrencilere geçmişte reva görülenlerle ilgili öz eleştiride bulunmak, varılan noktadan ders çıkarmak zorundalar?

 

Özellikle Oral' ın Rektör olmasının ardından Üniversite öylesine olaylara tanık oldu ki?

 

Kendisi de benzer bir başka Üniversitenin davranışları nedeniyle emekli olmak zorunda kalmış Prof Dr. Ömer İnan'a, pek çok öğrenci ve öğretim elemanına reva görülenlere isyan etmiş, yaşamı boyunca insan hakları, özgürlükleri kutsal bellemiş  Mir Dengir Fırat'a rağmen, hiçbir şey olmamış gibi Mekik toplantısı bahanesiyle birilerinin AK partili siyaset adamlarıyla  aynı fotoğraf içinde yer alma gayretleri geri tepmiştir.

 

Aşağıda anlatacağımız öykü bile Rektörlüğün yönetim anlayışını göstermesi bakımından kamuoyu ve AK parti Milletvekilleri için bir ders niteliğinde?

 

2002 Ocak ayının ilk günleri?

 

Rektör Oral kendisine ulaştırılan imzasız, isimsiz, adressiz, tarihsiz bir mektubu çöpe atacağına ciddiye alıp konunun ilgilisi Yüksek Okul Müdürüne havale eder, hem de dönemin Başbakanı Bülent Ecevit'in isimsiz, imzasız ihbar mektuplarının işleme koyulmaması genelgesine rağmen?

 

Değerli büyüğüm, saygı değer Rektörümüz diye başlayan ispiyon destanı noktası virgülüyle ?bozuk ifadelere rağmen metin  aynen korunmuştur- şöyle devam etmektedir:

 

?Sizin Mersin Üniversitesinin rektörü olarak ne kadar çalışkan üniversitenin gelişmesi ve ilerlemesi için insanüstü çaba gösterdiğinizi biliyor ve başında bulunduğunuz üniversitede öğrenci olmaktan gurur duyuyoruz. Ayrıca sizin, demokratik, laik Türkiye Cumhuriyetinin değerlerine karşı ne kadar hassas olduğunuzu biliyoruz. Bundan amacımız, mersin Meslek Yüksekokuluna öğretim elemanı olarak alınacak olan Tunay Alkan hakkındaki kaygılarımızı size iletmekti. Bu şahıs tarikatçı bir kişi olup, gerici ve irticai bir yapıya sahiptir. Üniversite gibi hassas bir yerde böyle bir kişinin ders vermesinin sakıncalarını takdirinize bırakıyoruz. Bu kişinin devlet hayatında referans olarak taliban tipi, şeriat kurallarının görmek isteme gibi bir görüş ve arzu içinde olmasıdır.

Mersin Meslek yüksekokulunda öğretim elemanı Fatih Özdemir ile bilgisayar teknisyeni Erol gülmez denen şahıs birlikte gerici ve irticai kafaya sahip yada yatkın öğrencilerle ilgilenmekte ve faaliyet yürütmektedirler. Bilgilerinize sunar ellerinizden öperiz.

Öğrencileriniz.

Bilgi için

YÖK, Genel Kurmay, MGK, Cumhurbaşkanlığı?

 

Ne kadar kolay değil mi?. Birbirini çekemeyen ya da, o Alkan'ın girip kazandığı sınav yüzünden trenin kaçacağını anlayan birileri oturup akıllarına esen şeyleri hem de isim, adres olmadan karalayacaklar? Ve koca Rektör bunları elinin tersiyle iteceğine ciddiye alacak.

Mektubun ciddiye alınıp, işleme koyulduğunu nerden mi biliyoruz?.

 

Rektör ihbar mektubunu kaldırıp atacağına altına kendi el yazısıyla not düşerek, dönemin Yüksek okul müdürü Esat Yılgör'e ?Vaki iddiaların incelenmesi, yerinde ise soruşturma açılmasını rica ederim? notuyla havale ediyor.

 

11.01.2002 tarihinde Rektörlüğün gizli damgalı üst yazısı ve ekindeki mektubu alan Prof. Dr. Yılgör 18.01.2002 tarihinde konuyu tahkik etmek üzere atanan ?soruşturmacılara? Mersin Meslek Yüksek Okulu Müdürü sıfatıyla mektup yazıp 30.01.2002 tarihinde Müdürlük makamında bulunmalarını istiyor?

 

Sonra ne mi oluyor?...

 

Gerçek dışı ihbar mektubuna soruşturma ekibi gülüp geçmiş olmalı ki, konu kapanıyor.

 

Fatih Özdemir Üniversite İnternet sitesi bilgilerine göre, halen Meslek Yüksek Okulu Öğretim görevlisi?

 

Tunay Alkan' a gelince ister inanın ister inanmayın, ispiyon mağduru, o yazılan iddialara inat günümüzün Mersin Milli Eğitim Müdür yardımcısı?

 

Bu öyküden haberdar Ak parti Mersin Milletvekillerinin yerinde siz olsanız ne yapardınız?...

 

Rektör Oral, MEKİK' in 4 Şubat günü neden boşa gidip geldiğini bu yazıdan sonra daha iyi anlamış olmalı?

Abdullah Ayan

Mersin Gazetesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber