Adalet Bakanlığı, hakim soruşturmayacak

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 04 Şubat 2010 07:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, son dönemde dinleme kayıtlarıyla tartışma konusu olan hâkim ve savcıların bakanlık müfettişlerince soruşturulması uygulamasını kaldırmayı planladıklarını açıkladı.

Bakan Ergin, dün Meclis Adalet Komisyonu'nda CHP milletvekillerinin eleştirisi üzerine, çalışma yaptıkları bir taslağı anlattı. Adalet Bakanlığı'nın hâkim ve savcıların soruşturma yetkisini muhafaza etmek gibi bir arzusu olmadığını belirten Ergin, ?Bakanlık bu görevi yapmadığı takdirde şu anda Türkiye'de bu görevi yapacak kurum yok? dedi.

Yasa taslağı hazır

Adalet müfettişlerinin yaptığı faaliyetin idari değil, yargısal nitelikte olduğu yönünde Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nun içtihadı bulunduğunu vurgulayan Ergin, şu bilgileri verdi: ?Müfettişlerimizin yaptığı faaliyet CMK kapsamında ceza soruşturmasıdır ve ceza usul yasasına göre yapılmaktadır. Usul yasasının verdiği imkânları müfettişlik kurumu kullanmaktadır. Bu yetkilerin bağımsız kurullara devri konusunda yasa taslağı hazırladık. Mevcut yasal hükümler değiştirilmedikçe bakanlığın ve buna bağlı olarak teftiş kurulunun bu faaliyetleri ihmal etmesi söz konusu olamaz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber