TED Üniversitesi 2011'de açılacak

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 04 Şubat 2010 15:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜRK Eğitim Derneği (TED) tarafından Antalya'nın Kemer İlçesi'nde düzenlenen ?Üniversite Eğitim Kampı'nda konuşan TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, TED Üniversitesi'nin 2011- 2012 döneminde açılacağını söyledi.

?10 Bin Genç Meşale' kampanyalarından da söz eden Pehlivanoğlu, 10 yıl içinde 10 bin tam eğitim burslu öğrenci hedeflediklerini kaydetti.

Kemer'de bulunan Limak Limra Otel'de devam eden ?TED Üniversite Eğitim Kampı'nda konuşan TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, üniversite açmanın zor bir iş olduğunu belirtti. Pehlivanoğlu, ?Üniversitenin nitelikli olması gerekir. Bunun için üniversitemizi çok dikkatli bir şekilde yapılandırıyoruz. Üniversitemizde Eğitim, Mimarlık- Mühendislik ve İdari Bilimler Fakültesi olmak üzere üç fakülte bulunacak? dedi.

Pehlivanoğlu, konuşmasında yeni başlatacakları ?10 Bin Genç Meşale' kampanyalarından da söz etti. Pehlivanoğlu, ?Şu anda 3 milyon dolarlık bir finansmanla 700'ün üzerindeki tam eğitim burslu öğrenci sayısını 10 bine ulaştırmayı istiyoruz. 10 bin çocuğun da Türkiye'nin geleceğinde 2 milyon çocuğun hayatını değiştireceğine inanıyoruz. Bu bizim hayalimiz. 10 bin rakamına 10 yıl içinde ulaşmayı hedefliyoruz? diye konuştu.

Kampanyanın kısa bir süre içinde tüm gazete ve televizyon kanallarında ücretsiz yayınlarla duyurulmaya başlayacağını kaydeden Pehlivanoğlu, birçok kuruluşun desteğini gördüklerini belirtti.

Türkiye'de en büyük sosyal adaletsizliğin eğitimde olduğunu ifade eden Pehlivanoğlu, ?Alınan bağışların bir kısmı bazı kuruluşlar tarafından profesyonel giderlere harcanıyor. Bu kesinlikle doğru bir şey değil. Bizim sistemimizde özel şifre veriyoruz. Bu şifreyle çocuğun başarılarını takip ediyorlar? dedi.

1 Şubat'ta başlayan eğitim kampı, yarın sona erecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber