4/C için erken başvuruların, Şubat maaşı alma imkanı var

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Şubat 2010 00:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, 1 ay içinde 4-C'ye müracaat etmeyen TEKEL işçilerinin bu süre sonunda işsiz kalacaklarını belirterek, "Böyle bir niyeti olanlar varsa şimdiden tavsiye ediyorum. Sendikalara, kendilerine iş bulma garantisi konusunda ricada bulunsunlar" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dinçer, Meclis'te gazetecilerin sorularını cevapladı. Sendikaların TEKEL işçilerine destek amacıyla yaptıkları iş bırakma eylemine ilişkin soru üzerine Dinçer, eylemi adım adım takip ettiğini söyledi. Türkiye'nin hiçbir yerinde bir tatsızlık, bir asayiş sorunu olmadığını, hizmetlerde aksama yaşanmadığını belirten Dinçer, "En güzel tarafı o. İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük illerimizde kamu hizmetleri tam anlamıyla yerine getiriliyor. Vatandaşımızın günlük hayatı olumsuz etkilenmedi. Ben bu açıdan bakıldığında sağduyulu hareket eden işçilerimize teşekkür ediyorum. Sadece İzmir'de CHP'li belediyelerin desteği nedeniyle toplu taşımanın kısmen aksadığına dair bilgiler var. Onun dışında her şey yolunda. O açıdan bakıldığında normal bir eylem yaşadığımızı söylemek mümkün. Bu yapılan eylem hem hukuka uygun olmalı, hem de başkalarının hakkını ihlal etmemeli. Buna da özen gösterileceğini tahmin ediyorum" şeklinde konuştu.

'TEKEL işçilerine verilen 1 aylık sürenin sonunda ne olacak?' sorusu üzerine Dinçer, "1 aylık süreyi biz vermiyoruz. Hukuki düzenlemeler öyle öngörüyor. 1 aylık süre içinde bu arkadaşlarımız 4-C'ye müracaat etmeyecek olurlarsa işsiz kalacaklar. Olacak şey bu. Böyle bir niyeti olanlar varsa şimdiden tavsiye ediyorum. Sendikalara, kendilerine iş bulma garantisi konusunda ricada bulunsunlar" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın bir aylık sürenin sonunda polis müdahalesi olabileceği uyarısında bulunduğunun hatırlatılması üzerine Dinçer, böyle şeylerin olacağını hiç tahmin etmediğini söyledi. Ay sonuna yaklaştıkça pek çok işçinin 4-C'ye müracaat edeceğini ve daha rasyonel karar vermeye başlayacağını düşündüğünü dile getiren Dinçer şöyle konuştu:

"Bugünlerde onları bazı arkadaşlar yanlış yönlendiriyor olabilir. Zaman içinde herkes kendi geleceğini daha çok düşünür hale gelecektir. Ben hiç endişe etmiyorum. İşçilerimiz 4-C'ye müracaat edecekler. Buradan tavsiye de ediyorum. Daha erken müracaat ederlerse Şubat ayının 15'inde maaş alma imkanları var. Daha da önemlisi kendi illerinde görevlendirme şansımız daha yüksek. Müracaat etmezlerse kendilerine yönlendiren sendikalardan iş garantisi alsınlar."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber