Soğuk hava, akciğer ve romatizmal hastalıkları artırıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Şubat 2010 14:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Havaların soğumasıyla akciğer, kalp ve romatizmal hastalıkların artış gösterdiği belirtiliyor. Soğuklar depresyon gibi psikolojik rahatsızlıkları da beraberinde getiriyor.

Soğuk havanın vücut direncini azalttığını ifade eden İl Sağlık Müdürü Kadir Çetinkara, bedenin hastalıklara karşı zayıf düştüğünü ve insan sağlığını olumsuz etkilediğini söyledi. Özellikle kişinin sağlığının ve vücut direncinin yeterli olmadığı durumlarda soğuk havaların insan direncini daha da düşürerek çok basit etkenlerin bile insanın hasta olmasına sebep olduğunu kaydeden Çetinkara, "Soğuk havaların gelmesiyle kronik akciğer ve kalp hastalıkları, romatizmal hastalıklarda artış görülüyor. Bu hastalıkların yanı sıra depresyon gibi psikolojik bozukluklarda da artış yaşanıyor." dedi.

Solunum yolu enfeksiyonlarının okul, kışla ve fabrika gibi yerlerde salgınlara neden olarak ciddi toplumsal sıkıntıları ve iş kaybını beraberinde getirdiğine dikkat çeken Çetinkara, yine kışın kar ve buzlanmaya bağlı artan trafik kazaları, düşme, çarpma gibi olayların ölümler ve sakatlanmaya kadar varan travmalara neden olduğunu bildirdi.

Önleyici basit tedbirlerin alınmasıyla kış hastalıklarından korunabileceğini belirten Çetinkara, insanların hastalanmadan önce belirli aralıklarla sağlık kontrollerini yaptırmasını tavsiye etti. Kalp ve akciğer hastaları ile çocuk ve yaşlıların çok soğuk havalarda mümkün olduğu kadar dışarı çıkmaması uyarısında bulunan Çetinkara, yeterli ve dengeli beslenmeye de özen gösterilmesini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber