Ceza makbuzunu yırtıp, ?biz de polisiz' dediler

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 07 Şubat 2010 14:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ESKİŞEHİR'de hız sınırını aştıkları için trafik polislerinin yazdığı ceza makbuzunu yırtıp polis kokartı göstererek, ?Biz de boş değiliz, biz de polisiz? dedikleri öne sürülen Ali Durmuş ile arkadaşı Ferhat Kahraman gözaltına alındı.

Eskişehir- Ankara karayolunun 8'inci kilometresinde dün saat 15.00 sıralarında uygulama yapan Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik şubesi ekipleri, 115 kilometre hızla seyreden 26 yaşındaki Ferhat Kahraman yönetimindeki 06 ALH 46 plakalı otomobili durdurarak aşı hız nedeniyle ceza kesti. Ferhat Kahraman trafik polisinin kendisine verdiği ceza makbuzunu yırttı. İddiaya göre arkadaşı aynı yaştaki Ali Durmuş da, cüzdanına yapıtırdığı polis kokartını göstererek, ?Biz de boş değiliz, biz de polisiz? dedi. Ekiplerin, polis olduklarını belirten kimliklerini göstermelerini istemesi üzerine Ali Durmuş ile Ferhat Kahraman araçlarına binerek hızla uzaklaştı.

Ekipler, kendilerini polis olarak tanıtan 2 şüphelinin aracını takip etti. Araç, kovalamaca sonucu çevreyolu Gündoğdu Mahallesi kavşağında durdurulu. Polis olmadıkları anlaşılan Ali Durmaş ve arkadaşı Ferhat Kahraman gözaltına alındı. Şüphelilerden Ali Durmuş cüzdanına yaıştırdığı polis kokartnı kırıp attığını, kendisinin polislere kokart göstermediğini, sadece basın kartı gösterdiğini öne sürdü. Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan 2 şüpheli daha sonra cumhuriyet savcılığının talimatıyla serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber