Teknoloji tutkunu Gül, Köşk'e çağ atlattı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 08 Şubat 2010 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KÖŞK'ÜN işleyişinde teknolojik devrime imza atan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, özel hayatında da teknolojiden vazgeçemiyor.

Günde en az 1 saat internete giren Cumhurbaşkanı, en çok ?özgür ansiklopedi' olarak anılan bilgi sitesi Wikipedia'da geziniyor. Kitap tutkunu eşi Hayrünnisa Gül de cep telefonuna yüklettiği sanal kitapları okuyor. Gül çifti, ABD ve İstanbul'daki çocukları ile 3G ve SKYPE aracılığı ile görüşüyor.

E-İMZA DÖNEMİ

Köşk personelinin mobil imza kullanarak işlemleri internet üzerinden yapması sağlanacak. Gül'ün de ?ıslak imza' gerektirmeyen evrakları yine e-imza ile imzalaması planlanıyor.

Köşk'ün santral sistemi, Gül'ün devlet başkanları ile görüşmelerinde kesilmesi üzerine değiştirildi. GSM şebekesi üzerinden arama imkanı sağlayan FCT cihazı takıldı. Köşk'teki birim şeflerine de görüntülü telefon sistemi getirildi.

DAHİLİ I-PHONE

Kritik birimlerde görev yapan personele cep bilgisayarları dağıtılırken, bu telefonların Köşk santraline entegre edilmesiyle, sadece dahili numara çevrilerek iPhone telefonlar üzerinden ücretsiz arama yapılabiliyor. Gül'ün programı personele elektronik ortamda güvenli bir yazılım aracılığıyla gönderiliyor. Bu telefonlarla yapılan iletişim de kripto sistemi ile güvenlik altına alındı.

Hindistan'a 180 kişilik heyetle gitti

CumhurbaŞkanI Abdullah Gül, THY'den kiralanan özel bir uçakla Hindistan'a gitti. Gül ve eşine, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile yönetmen ve yapımcı Sinan Çetin'in de aralarında bulunduğu 180 kişilik heyet eşlik ediyor. Gül, Hindistan'daki temaslarını ardından 12-13 Şubat tarihlerinde de Bangladeş'e resmi ziyarette bulunacak.

CUMHURNET YAYINDA

Cumhurbaşkanlığının iç işleyişi için intranet sistemi CumhurNet kuruldu. Buradan gazeteler ve televizyon kanalları da takip edilebiliyor. Böylece, gazete kupürlerinin çıktısının alınmasına gerek kalmıyor, günde 10 bin sayfa kağıttan tasarruf sağlanıyor.

Deniz ÇİÇEK / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber