Burdur, Denizli ve Isparta'da eğitime kar engeli

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Şubat 2010 14:17, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

- Denizli'de etkili kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde okulların 1 gün süre ile tatil edildiği bildirildi.

Denizli Valiliğinden yapılan açıklamada, Çameli ve Serinhisar ilçelerinin merkez ve köyleri ile Honaz ilçesi Karaçay beldesi ve Aydınlar köyü, Beyağaç ilçesinin Sazak, Kapız ve Kızılcaağaç köylerinde, ilk ve orta dereceli okulların yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle bugün 1 gün süreyle tatil edildiği belirtildi.

BURDUR

Burdur'un bazı ilçelerinde, yoğun kar yağışı nedeniyle ilköğretim okulları ve liselerde eğitime ara verildi.

Burdur ve ilçelerinde dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiliyor.

Burdur'un Karamanlı ve Yeşilova ilçelerinde, ilköğretim okulları ve liseler tam gün, Tefenni ve Çeltikçi ilçelerindeki okullar ise yarım gün süreyle tatil edildi.

Öte yandan, Burdur-Antalya kara yolu Çeltikçibeli mevkisinde de yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor.

Trafik ekipleri, zincirsiz araçların trafiğe çıkmalarına izin vermiyor.

Isparta'da okullar tatil edildi

Isparta'nın Eğirdir ve Aksu ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle bugün yarım, yarın da tam gün okulların tatil edildiği bildirildi.

Kar yağışının etkili olduğu Eğirdir ilçesinde Kaymakamlık tarafından yapılan açıklamaya göre, okullar bugün öğleden sonra ve yarın tam gün tatil edildi.

Kar yağışıyla birlikte Eğirdir ilçesine bağlı Sarıidris, Gökçehöyük beldeleri ve 12 köyle iletişimin kesildiği, Eğirdir-Kovada-Antalya karayolunun da kar yağışı nedeniyle kapandığı belirtildi.

Aksu ilçesinde de kar yağışı nedeniyle okulların bugün öğleden sonra ve yarın tam gün tatil edildiği bildirildi.

Yağış nedeniyle enerji nakil hatlarında meydana gelen hasar yüzünden sabah saat 08.00'den bu yana ilçe geneline elektrik verilemediği de kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber