Maliye'den e-haciz geliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Şubat 2010 13:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanlığı, borcunu ödemeyenlerin banka hesaplarına uyguladığı e-haciz yöntemini yaygınlaştırıyor. Buna göre Maliye, Cebri Tahsilat Sistemi adını verdiği uygulama ile gerekli tutarı borçlunun banka hesabından direk olarak çekecek.

Bu yıl, vergi borcunu ödemediği için haciz işlemiyle karşı karşıya kalan mükelleflerin yüzde 90'ına bankalar kanalıyla da e-haciz başlatılması planlanıyor.

Maliye'nin kararını hurriyet.com.tr'ye değerlendiren Prof. Dr. Şükrü Kızılot, Maliye'nin ilgili kanun maddesi uyarınca böyle bir yasal yetkisi olduğunu ve bunu halihazırda bir süredir kullandığını belirtti. Kızılot, Maliye'nin şimdi bu yetkisinin kullanım alanını daha da artıracağını belirtti.

Maliye'nin e-haciz yetkisi ile ödenmeyen trafik cezalarını bile banka hesaplarından çekebileceğini kaydeden Kızılot, "Ancak şu anda Maliye daha büyük borçların peşinde" dedi. Kızılot, Maliye'nin kendisine borçlu vatandaşların alacaklı olduğu kişilere giderek, "bu tutarı bize ödeyin" deme yetkisinin olduğuna da dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber