Kahraman öğretmeni öğrencileri de tebrik etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Şubat 2010 15:42, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Adana'da, Seyhan Nehri'ne düşen kadını belediye otobüsünden inerek, kurtaran kimya öğretmeni İbrahim Cenk Yerligil'i yarıyıl tatilinin sona ermesiyle dersbaşı yapan öğrencileri de tebrik etti.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi Narlı beldesi Aslan Yıldırım Çok Programlı Lisesi'nde kimya öğretmeni olarak görev yapan 25 yaşındaki İbrahim Cenk Yerligil, yarıyıl tatilinin ardından okulunda gururla karşılandı.

Aslen Adanalı olan Yerligil, Gazi Üniversitesi Kimya Bölümü'nden mezun olduktan sonra bir süre Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesinde sözleşmeli öğretmen olarak çalıştı. Yerligil, Milli Eğitim Bakanlığının kasım atamasında kadroya geçerek, Aslan Yıldırım Çok Programlı Lisesi'nde göreve başladı.

Tatilin ardından memleketi Adana'dan Narlı beldesine dönen Yerligil, okulun ilk günü meslektaşları ve öğrencilerinin sevgi gösterisiyle karşılandı. Öğretmenlerini televizyonda gördüklerinde hem şaşırdıklarını hem gurur duyduklarını söyleyen öğrenciler, ?En büyük öğretmen bizim öğretmen? diyerek, öğretmenlerini tebrik etti.

Olayın gazetelerde yer almasının ardından birçok arkadaşının kendisini aradığını belirten Yerligil, ?Kim olsa benim yerimde aynısını yapardı. Çok bir şey yapmadım sadece refleks olarak suya atlamam gerektiğini düşündüm ve öyle de yaptım? dedi.

Tatil için Adana'da bulunduğunu söyleyen Yerligil, olay anını da şöyle anlattı:

?Seyhan Nehri çocukluğumun geçtiği bir yerdi. Yüzmeyi ve balık tutmayı da orada öğrendim. Olay günü belediye otobüsündeydim bulunduğum aracın şoförü aşağıya indi. Herkes köprüye bakıyordu. Birden suyun üstünde bir kişinin batıp çıktığını gördüm. Hemen koşarak aşağıya indim. İlk başta ne olduğunu anlayamadım bir süre düşündükten sonra suya atlayarak, Döndü Hanımı sudan çıkardım.?

OLAY

29 Ocak tarihinde Seyhan ve Yüreğir'i birbirine bağlayan Yeni Köprü üzerinde, Kahramanmaraş'ta Kimya öğretmeni olarak görev yapan ve yarıyıl tatilini geçirmek için memleketi Adana'ya gelen İbrahim Cenk Yerligil, Seyhan Nehri'ne düşen ve ölüm kalım mücadelesi veren Döndü Akcan'ı soğuk suya atlayarak boğulmaktan kurtarmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber