Cumhurbaşkanı da ?Kindle' kullanıyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 09 Şubat 2010 08:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gazeteci Fehmi Koru'nun teknoloji merakı, medya camiası'nda bilinir. En küçük laptop'lar, en maharetli cep telefonları hep Koru'nun elinde olur, yurtdışı gezilerinde meslektaşları gıptayla Koru'dan son teknolojileri dinler.

Ancak, Fehmi Koru'nun yakın zaman önce üniversite yıllarından dostu Abdullah Gül'ü elektronik yayıncılık dünyasıyla tanıştırma çabası başarısız olmuş.

Elindeki iPhone'a indirdiği elektronik kitapları ?Bakın telefonumda ne var? diyerek Cumhurbaşkanı Gül'e gösteren Koru, Çankaya'dan, ?O da bir sey mi? Ben Kindle kullanıyorum? cevabını almış.

Hindistan gezisinde, birkaç aydır Amazon tarafından üretilen Kindle isimli elektronik kitaptan kullandığını anlatan Gül, okumak istedigi kitap ve yayınları internette Amazon sitesinden indirip Kindle'da okuyor.

Ancak Cumhurbaşkanı, kendi kuşağından bir çok Kindle kullanıcısı gibi, hâlâ klasik kâğıda basılan kitaplara olan bağını koparabilmiş değil.

Uçakta, beraberindekilere Kindle ve kitap karşılastırması yapan Gül, ?Aynı tadı vermiyor açıkçası. Kitabın özel bir hissi var. Sayfaları çeviriyorsunuz, karıştırıyorsunuz, istediğinizde altını çiziyorsunuz. Kindle çok müthiş bir şey ama kitabın yeri başka? dedi.

Gül'ün Kindle kullandığı yolundaki açıklamayla, Türk siyasetinin zirvesinde Kindle'cıların sayısı ikiye çıkmış durumda. Geçen hafta Akşam gazetesinde Oray Eğin, CHP lideri Deniz Baykal'ın Kindle kullandığını yazmıştı.

ASLI AYDINTAŞBAŞ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber