Öğretmenin ölümü AİHM'e taşınacak

Haber Giriş : 09 Şubat 2005 10:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Sen, Burdur'da sözleşmeli olarak görev yapan Sevim Bakır adlı öğretmenin, SSK'lılıkta 90 günü doldurmadığı gerekçesiyle, okulundan tedavisi için sevk kağıdı verilmemesi ve ardından durumu ağırlaşarak yaşamını yitirmesi olayını, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşıyacak.

Burdur'un Altınyayla ilçesinde aynı adlı ilköğretim okulunun anaokulu kısmında usta öğretici kadrosunda sözleşmeli olarak görev yapan öğretmen Sevim Bakır'ın ölümüne tepkiler büyüyor. Bakır'ın ölümüne neden, tedavi görmek amacıyla okulundan istediği sevki, 90 iş gününü doldurmadığı gerekçesiyle alamaması Eğitim-Sen tarafından yargıya taşınacak.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, Sevim Öğretmen'in ölümünü "cinayet" olarak niteledi. Sevim Öğretmen gibi sözleşmeli çalışan ve gerekli gün sayısını doldurmadıkları için sağlık haklarını kullanamayan binlerce öğretmen olduğunu söyleyen Dinçer, "Daha önce uyarmamıza karşın, Milli Eğitim Bakanlığı gerekli önlemleri almadı ve sonuçta cinayeti aratmayacak bir olay yaşandı" dedi.

Dinçer, konuyu ilk olarak ailesinin yargıya taşımasını bekleyeceklerini, bunun olmaması durumunda kendilerinin dava konusu yapacaklarını belirtirken, "İç hukuk yollarında çözüm arayacağız. Buralardan sonuç alamazsak, uluslar arası mercilere başvuracağız. Cinayeti AİHM'e götüreceğiz" diye konuştu.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber