Okul müdürünü okula almayan köylüler hakkında inceleme başlatıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Şubat 2010 15:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Muğla'nın Fethiye ilçesinde okul müdürünün görevden alınmasını protesto ederek çocuklarını okula göndermeyen ve yeni müdürün okula girmesini engelleyen köylüler hakkında işlem başlatıldı. Fethiye Kaymakamlığı'nın girişimleri ile yeni müdür Ayhan Sevinç, müdürlük görevine bugün başladı.

Fethiye'nin Kemer beldesine bağlı Korubükü Köyü Değirmenüstü İlköğretim Okulu'nda eğitim öğretim 3 gün gecikmeli başladı. Okulda 22 yıldır müdürlük yapan Ramazan Bekir Çatıkkaş'ın yerine, Ayhan Sevinç'in atanmasını protesto eden köylüler, çocuklarını okula göndermeyip sınıfları kendileri doldurarak eylem yapmıştı. Tepkiyi daha da ileri götüren köylüler yeni atanan okul müdürü Ayhan Sevinç'i de okula almamışlardı. Olayın basında yer almasının ardından Fethiye Kaymakamlığı harekete geçti ve çocuklarını okula göndermeyen veliler ile köylüleri kışkırttığı iddia edilen kişiler hakkında inceleme başlattı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Fethiye Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin, yapılanları kışkırtma ve provokasyon olarak nitelendirdi. Gültekin, Fethiye Kaymakamlığı'nın talimatı ile köylüleri kışkırtanlar hakkında inceleme başlatıldığını kaydetti. Çocuklarını 2 gün okula göndermeyen veliler hakkında da gerekli incelemelerin yapıldığını ifade eden Gültekin, "Okula atanan kardeşimiz sınavları kazanmış ve bu göreve getirilmiştir. 2 gün önce yaşananlar hepimizi üzmüştür. Ama şunu kimse unutmasın ki devlet aciz değildir. İnsanların isteğine göre devlet hareket etmez. Köylülerle ben kendim bizzat görüştüm. Çoğu müdürden şikayetçi bile değil. Hatta okulu dolduran köylülerin çoğu veli de değil. Bunları yaptıran insanlar hakkında mutlak soruşturma açılmış ve gereği yapılacaktır." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber