150 kişinin alınacağı 4 aylık işe bin 394 kişi başvurdu

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 11 Şubat 2010 14:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Giresun İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle, 17 Şubat 2010 -16 Haziran 2010 tarihleri arasında okulların bakım, onarım, temizlik ve çevre düzenleme işlerinde çalıştırılmak üzere alınacak 150 işçinin kura çekimi gerçekleşti.

Mustafa Kemal İlköğretim Okulu Toplantı Salonu'nda noter huzurunda yapılan kuraya başvuran bin 394 kişi ile yakınları katıldı. İŞKUR Giresun Şube Şefi Rıfat Ayar, TYÇP kapsamında il genelinde 4 ay süreyle 150 kişinin iş imkanından faydalanacağını belirterek, işsizliğin yoğun olduğu dönemlerde İŞKUR'a kayıtlı kişilere kısa süreli istihdam sağlamak için açılan programa, bu dönem bin 394 kişinin başvurduğunu belirtti ve başvuru sahiplerine başarılar diledi.

Konuşmanın ardından ilk önce merkeze alınacak 31 kişinin kura çekimine geçildi. Başvuru yapanlar arasında 494. sırada bulunan Gülizar Öksüz (39) adlı kadın kura çekiminde ismi çıkan ilk kişi oldu. Öksüz, mutlu olduğunu belirterek, "İlk önce benim ismim çıktı. Mutluyum. Eşim çalışmasına rağmen çocuklar okuyor. İhtiyacımız vardı. 4 ay da olsa iyi" dedi.

Bulancak'tan iş başvurusu yapan ve kura sonucunda çalışma imkanı bulan Mehmet Kibar da, "4 aylık da olsa işsiz olduğumuz için seviniyorum. Bugüne kadar uzun süreli bir işte çalışmadım. Ülkenin ekonomik durumu da belli. 4 ayı kurtardık" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber