YÖK'ün itiraz dilekçesi Danıştay'a ulaştı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Şubat 2010 16:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK'ün katsayı kararına yönelik itiraz dilekçesi Danıştay'a ulaştı. YÖK, üniversiteye giriş sınavında uygulanan katsayılarda yapılan değişikliği iptal eden Danıştay kararının geri alınması talep etti.


Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Danıştay'ın katsayı kararına ilişkin bugün itiraz hakkını kullanacak.

YÖK avukatlarının öğleden sonra Danıştay'a giderek karara itiraz edecekleri öğrenildi. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan da YÖK'e geldi. Yarımağan YÖK'e gelişinde itiraza ilişkin olarak kendisini çağırdıklarını ve bir takım bilgiler istediklerini söyledi. Yarımağan, ne tür bilgilerin olduğunun sorulması üzerine, öğrenci sayılarına ilişkin bazı bilgilerin istendiğini söyledi.

Yarımağan: Yeni katsayı üzerinde çalışılıyor

ÖSYM Başkanı Prof.Dr. Ünal Yarımağan, YÖK'ün itirazla ilgili bir dilekçe hazırladığını belirterek "Yeni katsayı üzerinde çalışılıyor" dedi.

ÖSYM Başkanı Yarımağan, YÖK'ün Danıştay'a yapacağı itiraz ile ilgili olarak YÖK binasına geldi. Yarımağan, YÖK binasından ayrılışında gazetecilere yaptığı açıklamada, sınav takviminin değişmesini gerektirecek bir durum olmadığını belirterek şöyle konuştu:

"Önümüzdeki gelişmeler nasıl olur bilmiyorum ama benim tahminim değişmeyeceği yönündedir. Öğrenciler sınav tarihi değişmeyecekmiş gibi hareket etsinler."

Başvuru sürelerinin uzatılmasına ilişkin ise Yarımağan, "Bu her sene oluyordu. Biraz kaçıranlar oluyordu. Kaçıranlar için biraz süre verdik" dedi. Öğrencilere de çağrıda bulunan Yarımağan, "Adaylar bunu çok fazla kafaya takmasınlar. Başvurularını yapsınlar ve sınavlara hazırlansınlar" diye konuştu.

Yeni bir formül olup olmadığının sorulması üzerine Yarımağan, YÖK'ün itirazla ilgili bir dilekçe hazırladığını belirterek "Yeni katsayı üzerinde çalışılıyor" dedi.

Yarımağan, "Makas daralacak mı?" yönündeki bir soruya, "Bilmiyorum" şeklinde cevap verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber