3 PKK'lı eylem hazırlığında yakalandı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 16 Şubat 2010 11:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ŞANLIURFA'da, PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanış yıl dönümünü protesto etmek için eylem hazırlığı içerisinde olduğu ileri sürülen biri üniversite öğrencisi 3 kişi yakalandı.

Terörle Mücadele Şubesi polisleri, PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanıp Türkiye'ye getirilişinin 11'inci yıl dönümü nedeniyle kentte örgüt yandaşları tarafından bombalama ve molotofkokteylli eylem yapılacağı bilgisine ulaştı. Çalışma başlatan polis, 15 Şubat tarihini bahane ederek, alışveriş merkezleri ve resmi kurumları hedef alan eylemler yapmak isteyen kişilerin, Yenişehir Mahallesi'ndeki bir evde bulunduğunu saptadı.

Bunun üzerine Yenişehir Mahallesi'ndeki eve düzenlenen operasyonda, Harran Üniversitesi öğrencisi 21 yaşındaki Kenan Günalan, inşaat işçisi 20 yaşındaki Mahmut Kaykır ile terzilik yapan 24 yaşındaki Abdurrahman Güler, molotofkokteyli hazırlarken suçüstü yakalandı. Evde yapılan aramada, çok sayıda şişe içerisinde atılmaya hazır molotofkokteyli, molotofkokteyli yapımında kullanılan benzin, bomba yapımında kullanılan barut, uçucu madde ve maytap fitili, örgütsel dokümanlar ile yasak yayınlar ele geçirildi.

Resmi kurumlar ile alışveriş merkezlerini hedef alan eylemler yapmayı planladıkları ileri sürülen 3 şüpheli, Terörle Mücadele Şubesi'nde yapılan sorgulamalarında susma hakkını kullandı. Polise ifade vermeyen ve sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçirilen 3 şüpheli, ?Terör örgütü üyesi olmak; yanıcı ve patlayıcı madde bulundurmak' suçlarından Adliye'ye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber