İş Bankası'ndan kart aidatı açıklaması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Şubat 2010 20:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, kredi kartı aidatıyla ilgili, ''Bizim şu anda kart aidatı almadığımız birçok müşterimiz var. Kart aidatı alsak bile kart vermeyeceğimiz çok sayıda kart sahibi de var'' dedi.

Özince, İş'le Buluşmalar Toplantısı sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Tevfik Bilgin'in dünkü basın toplantısında, kredi kartı aidatı tartışmalarıyla ilgili söylediklerinin hatırlatılması üzerine şöyle konuştu:

''Mutlaka vatandaşlarımız, her ürünün en kalitelisini, en uygun fiyata almalılar. Hiçbirimiz gereğinden fazla kredi kartı sahibi olmamalıyız. Herkes ödeyebileceği borcun altına girmeli. Kredi kartı bir kredi aracı değildir, bir ödeme aracıdır. Dolayısıyla Sayın Başkan, 'kullanmadıkları kredi kartının boşu boşuna aidatını ödemesinler' demiş. Bence gayet de güzel söylemiş.''

İş Bankası'nın bu konudaki tutumunun hep aynı olduğunu, kart aidatı alınıp alınmadığını müşteriyle bankanın ilişkisinin belirlediğini ifade eden Özince, ''Bizim şu anda kart aidatı almadığımız birçok müşterimiz var. Kart aidatı alsak bile kart vermeyeceğimiz çok sayıda kart sahibi var. Onun için kart işinde dördüncü konumdaki bankayız. Biz her vatandaşa kart veremeyiz, versek de limitini biraz daha tutumlu vermek arzusundayız'' diye konuştu.

-''2010'DA KARLILIKLARDA AZALMA OLABİLİR''-

Ersin Özince, bankaların 2009 karlılıklarına ilişkin bir soru üzerine de, sadece bankalar değil Türk Lirası yatırımcılarının içerde ve dışarda tamamının, aldıkları pozisyonların faydasını gördüğünü söyledi.

Bunun Türkiye'nin geleceğine inanmanın da insanları ne kadar faydalandırdığının ölçüsü olduğunu dile getiren Özince, sadece bankalar değil yatırım portföyleri güçlü olan ilk 500'e ve ikinci 500'e giren şirketlerde de bu durumun görüleceğini kaydetti.

Bu tür karların önemli bölümünün dönemsel olduğunu öteden beri değerlendirdiklerinin altını çizen Özince, ''Dolayısıyla 2010'da karlılıklarda azalma olabilir. Buna karşın Türk bankacılığı, büyüme ve karlılık potansiyeli açısından da inşallah daha uzun yıllar dünyaya örnek olacaktır'' dedi.

-''DÜZENLEME OLURSA UYUM İÇİNDE HALLOLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM''-

Ersin Özince, Hükümetin bankacılık sektörüne yönelik yeni düzenlemelerine ilişkin bir soruyu da şöyle yanıtladı:

''Somut birşey olduğu zaman somut değerlendirme yaparız. Yoksa işimi yaparken huzursuzluklar içinde 'acaba nereden ne gelecek' kaygısı içinde değilim. İş Bankası'nda böyle problemlerimiz yok. Ne değerlendirme, düzenleme olursa bunların da tamamında uyum içinde hallolacağını düşünüyorum. Zaten öteden beri böyle. Bir problem olacağını düşünmüyorum.''

Özince, İş Bankası'nın 2010 büyüme beklentisinin, BDDK'nın sektörün bu yıl için öngördüğü yüzde 15'lik büyüme öngörüsüyle örtüştüğünü kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber