Eğitim fuarı başlıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Şubat 2010 14:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin en büyük eğitim fuarı Educaturk, 25 Şubat'ta Lütfi Kırdar'da başlayacak. 4 gün sürecek fuarda dil eğitiminden yurtdışında calısma imkanlarına kadar her türlü olanak gençlere sunulacak. Eğitimin yanı sıra eğlenceye de fuarda yer veren Educaturk, Speedstack ve First Lego Lig'i gençlerin beğenisine sunacak.

25-28 Şubat'ta Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleşecek fuarda 500'den fazla eğitim kurumu temsil ediliyor. Geleceğini kazanmak isteyen gençler icin A'dan Z'ye eğitim fırsatları sunmaya çalıştıklarını söyleyen Educaturk Genel Müdürü Orçun Fida, "Educaturk'te kariyerimize hangi mesleği seçeceğimize karar vermekle başlıyoruz. Türkiye'de Dünya Bankası tarafindan desteklenen Voley projesi ilk kez gençlerle buluşacak.

Meslek belirlemenin ardından kariyer olanakları yine gençlerin beğenisine sunulacak. Yurtdışında ücretli staj imkanından, master icin %100 burs olanaklarina kadar tüm firsatlar yine bu fuarda. Bu yıl ilk kez anchorman Ali Kırca'nın moderatörlüğünde Türkiye'nin önde gelen CEO'ları kendi kariyer başarılarını anlatacak ve gençlerin sorularını yanıtlayacak. ?

Meslek seçiminde Dünya Bankası ödüllü proje

Educaturk Üniversiteye hazırlanırken en cok zorlanılan konulardan birisi olan, meslek seçiminde de Dünya Bankası ödüllü VOLEY yöntemi ile seçecek. Fida,"Kimimiz ailemizin taleplerine göre, kimimizse kariyer testlerine göre tercihlerimizi belirliyoruz. Ama sonuç,çoğunlukla hayal kırıklığı. Üniversiteye girdikten sonra farklı bölümlere geçiyoruz. Hatta çoğu zaman yeniden sınava girmeyi düşünüyoruz. İşte bu sorunu aşmanın çok kolay bir yolu var. Dünya Bankası'nın 800 proje arasında seçtiği ?VOLEY' (Vizyon Oluşturma Entegratif Yöntemi) ?Ben ne istiyorum?? sorusunun yanıtını buluyor" dedi.

Büyük şirketlerde çalışma imkanı

Telekomdan teknolojiye, finanstan medyaya kadar en çok talep gören sektörlerin önde gelen şirketleri, insan kaynakları ekibiyle fuara katılacak. Firmalar ile gençler karşılıklı bir araya gelerek CV sunma, kurum tanıtımı ve mülakat gerçekleştirme imkanı buluyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber