Vergi denetmenleri de gelir idaresi taslağına karşı çıkıyor

Haber Giriş : 10 Şubat 2005 10:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gelirler Kontrolörlerinden sonra Vergi Denetmenleri de Gelir İdaresinin Yeniden Yapılandırılmasına ilişkin taslağa karşı çıktı.

Vergi Denetmenleri Derneği'nden yapılan yazılı açıklamada, Vergi Konseyi'nin hazırlayarak Başbakanlığa gönderdiği yeniden yapılandırma taslağının, sayıları 3 bine yaklaşan ve ülke genelindeki vergi incelemelerinin % 90'ını gerçekleştiren Vergi Denetmenlerinin beklentilerini karşılamadığı belirtildi.

Vergi Denetmenlerinin halen ülke çapındaki 4 bin 700 LPG istasyonunda vergi kayıp ve kaçağına karşı fiili tespit yaptığı, aynı şekilde diğer sektörlerin incelenmesine dönük de hazırlık içinde olduğu kaydedilen açıklamada, yeniden yapılanma taslağının beklentileri karşılamaması sonucu bu çalışmalarında hız keserek durma noktasına geldiği ifade edildi.

Denetmenlerin yasada kendileri için ayrıcalıklı bir uygulama istemedikleri de vurgulanan açıklamada, bu güne kadar ihmal edilen taleplerinin, eşitlik ve adalet ilkeleri gereğince karşılanması istendi.

Açıklamada bu talepler, atama ve yükselmede objektif kriterlerin sağlanması, emeklilik sorununun çözümü, meslekte bölünmüşlüğün önlenmesi ve denetimde çok başlılığın giderilmesi olarak sıralandı.

TNN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber