Kuvvetli yağış uyarısı - HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Şubat 2010 09:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Yapılan son tahminlere göre; Ülkemizin kuzey ve batı kesimlerinde aralıklarla görülecek olan yağışların akşam saatlerinden itibaren Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik, Yalova ve Kütahya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacak. Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların akşam saatlerinden itibaren Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik, Yalova ve Kütahya çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuz şartlara karşı (sel, su baskını, trafikte aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KAR ERİMESİ ve MUHTEMEL ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine ve kar erimesinin oluşturabileceği olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Ülkemizin güney kesimlerinde görülecek olan toz taşınımının oluşturabileceği olumsuz şartlara karşı (görüş mesafesinde ve hava kalitesinde azalma vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların akşam saatlerinden itibaren Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik ve Yalova çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu,sabah saatlerinde İzmir ve Manisa ile zamanla bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, akşam saatlerinde Kütahya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı, batısı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Isparta ve Burdur çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzeyi (Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Kayseri, Sivas, Yozgat, Nevşehir, Aksaray) aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, sabah saatlerinde kıyıları ile zamanla bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Erzurum, Kars ve Ardahan ile zamanla Erzincan,Tunceli, Bingöl, Muş, Ağrı, Van, Bitlis ve Iğdır çevreleri aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur, Erzurum, Kars, Ardahan ve Ağrı çevrelerinde karla karışık yağmur yüksekleri kar şeklinde olacak. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu geçecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...









Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber