Erzurum'un yeni savcıları belli oldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Şubat 2010 12:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), özel yetkileri kaldırılan Erzurum'daki 4 savcı yerine, yine ilde görevli 3 savcıyı görevlendirdi.

HSYK kararına göre, Erzurum savcılarından Taner Aksakal özel yetkili Erzurum Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine getirilirken, aynı ilde görevli savcılar Mehmet Ali Kurt ile Ender Karadeniz ise özel yetkili savcı oldular.


Hsyk'dan Erzurum'a Özel Yetkili 4 Savcı

- Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun (HSYK), Erzurum'da yetkileri kaldırılan savcıların yerine özel yetkili dört Cumhuriyet Savcısının görevlendirdiğini bildirdi.

Kurul toplantısında, Erzurum'da özel yetkili dört Cumhuriyet Savcısının görevlendirilmesi kararı alındığını bildiren Kahraman, "Erzurum'da boş bulunan CMK ile yetkili çalışacak Cumhuriyet Savcısı arkadaşlarımız ve Cumhuriyet Başsavcıvekili arkadaşımız görevlendirildi" dedi.

Kahraman, Cumhuriyet Savcılarının kimler olduğuna ilişkin soru üzerine, şunları kaydetti:

"Başsavcıvekili olarak Taner Aksakal Bey, CMK 250'de görevlendirilen Başsavcıvekili oldu. Erzurum'da çalışan arkadaşlardan 2 Cumhuriyet Savcısı arkadaşımız daha görevlendirildi.

Bir de Bakanlığımızın dünkü kararın yeniden gözden geçirilmesi ve kaldırılması yönündeki talebimizi gündeme getirdik. Bu konu da görüşüldü ancak bizim bu talebimiz kabul edilmedi."

Kahraman, "İsimlere itirazınız oldu mu?" sorusuna, "Hayır" karşılığını verdi.

"İçeride tartışma yaşandı mı?" sorusu üzerine ise "Hayır. Normal gündemimizi yaptık" karşılığını verdi. Bu arada, bir grup Yargıtay üyesi, HSYK'ya destek ziyaretinde bulundu.


Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kahraman, HSYK toplantısına katıldı

Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) toplantısına katılmak üzere kurul binasına geldi. HSYK girişinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Kahraman, toplantının olağan olduğunu söyledi. Gazetecilerin "HSYK'nın gündeminde ne var" sorusuna ise Kahraman, kurul gündemindeki konuların ele alınacağını ifade etti.

Kahraman, Başbakan Erdoğan ile görüşüp görüşmediği konusunda bir soruya ise "Ben devletin müsteşarıyım gerektiği zaman herkesle görüşürüm." diye cevap verdi.


HSYK toplanıyor

Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu, dün yetkileri elinden alınan 4 savcının yerine, yeni yetkilendirme yapacağı isimleri belirlemek üzere saat 10:00'da toplanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber