YÖK, 9 fakülteye dekan atadı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Şubat 2010 05:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
18.02.2010
AÇIKLAMA
Yükseköğretim Genel Kurulu 2010 yılının 2. toplantısını yapmak üzere 18.02.2010'da toplanmış ve aşağıdaki gündem maddelerini görüşerek karara bağlamıştır.

1. KTO Karatay Üniversitesi Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından rektör adayı olarak Yükseköğretim Kurulu'na önerilen Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu ile ilgili olarak olumlu görüş bildirilmesine karar verilmiştir.

2. Dokuz fakülteye dekan ataması yapılmıştır.
Adıyaman Teknoloji Prof. Dr. Turhan Koyuncu
Anadolu İİBF Prof. Dr. Recai Dönmez
İktisat Prof. Dr. Sadık R. Karluk
Mühendislik-Mimarlık Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu
Çukurova Tıp Prof. Dr. Behnan Alper
İzmir Y. Teknoloji Fen Prof. Dr. İsmail Hakkı Duru
Selçuk İİBF Prof. Dr. Tahir Akgemci
Sinop Eğitim Prof. Dr. Levent Bat
Yalova Hukuk Prof. Dr. Seyithan Deliduman

3. İki vakıf üniversitesinin mütevelli heyet başkanlıklarının, üniversitelerinin fakültelerine dekan atanmasına yönelik teklifleri değerlendirilmiş ve aşağıdaki şekilde bu tekliflere olumlu görüş bildirilmesine karar verilmiştir.
Bahçeşehir Fen-Edebiyat Prof. Dr. Gül Canan Ergin
Maltepe Eğitim Prof. Dr. Hacer Nermin Çelen

4. Gedik Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı'nın kurmak istediği meslek yüksek okuluna ilişkin sunum izlenmiş, olumlu görüşle Milli Eğitim Bakanlığına bildirilmesine karar verilmiştir.

5. Antalya'da Gaye Eğitim, Sağlık, Spor ve Çevre Vakfı'nca Antalya İbn-i Sina Üniversitesi; Alanya'da Hamdullah Emin Paşa ve Haremi Hatice Tahire Hanım Vakfı'nca Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi; Ankara'da Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi Vakfı ile Türkiye Devlet Hastaneleri ve Hastalara Yardım Vakfı'nın müştereken Ankara Bilge Üniversitesi kurma talepleri görüşmeye açılmış ve yapılan görüşmeler sonucu adı geçen vakıfların sunum yapmak üzere Yükseköğretim Kurulu'na davet edilmelerine karar verilmiştir.

Bir sonraki Genel Kurul toplantısı 04.03.2010 tarihinde yapılacaktır.

Kamuoyuna duyurulur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber