Vali isyan etti: Eğitimimiz bir faciadır

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Şubat 2010 09:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mardin Valisi Hasan Duruer, eğitimdeki başarısızlıkları iyi tahlil ederek buna göre çözüm bulunması gerektiğini belirtti. Duruer, başarının da başarısızlığın da yüzde 70'inin öğretmenlere bağlı olduğunu söyledi.

Üniversite sınavı ve SBS'de son sıralarda bulunan Mardin'de eğitim konusu masaya yatırıldı. Kent Konseyi'ne katılan Vali Hasan Duruer, "Eğitimimiz bir faciadır. Milli Eğitim camiamız ise çökmüş durumdadır. Buradaki 200 bin öğrencinin mesuliyeti önce bende sonra siz öğretmen ve idarecilerdedir. Bu soruna çözüm bulmak için ya bu deveyi güdeceğiz ya da bu diyardan gideceğiz." dedi.

Vali Duruer, "Dersini verdikten sonra öğrencinin geleceğini dert edinmeyen, öğretmenevlerinde oyun oynamaktan başka bir sosyal faaliyeti olmayan öğretmenlerden ne bekleyebiliriz? Ama her zaman maaşlarından şikayetçi olurlar. En büyük sıkıntı öğretmenlerden kaynaklanıyor. Ben eski öğretmenleri arıyorum. Öğrencilerin dertleri ile dertlenen öğretmenleri mumla arıyoruz." şeklinde konuştu.

Konseydeki katılımcıların dile getirdiği eğitim hakkındaki sorunlara da değinen Vali Duruer, önümüzdeki dönemde 200 yataklı bir yurt yapılacağını açıkladı. Duruer, şöyle dedi: "Elektrik sorunu diyorlar. Ben buna katılmıyorum. Yüzde 80 elektrik kaçağı olan bir yerde kesintilerin olması normaldir. Okullarda şiddet sadece Türkiye'nin değil, bütün dünyanın sorunudur. Bunu polisiye önlemlerle önleyemeyiz. Öğretmen açığı ve derslik açığı da Türkiye'nin her yerinde rastlanan sorunlardır. Eğitim için Özel İdare'den geçen yıl 5 milyon TL aktardık. Kesin hesaplardan da 12 milyon TL daha eğitim bütçesine aktardık. SODES projelerinin yerinde kullanılmadığına katılmıyorum. Bu projeler zaten sosyal destekli projelerdir. Öğrencileri köyden Mardin'e getirip buradaki tarihi mekânlar gezdiriyor. Bu öğrenciler zaten fakir ailelerin çocuklarıdır. İl dışına gönderdiğimiz öğrencilerin sayısı 200-300'ü geçmez. Milli eğitim camiamız çökmüş durumdadır. Müdürlerimizin azimleri kaybolmuş durumda."

Toplantıya AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, Rektör Vekili Prof. Dr. Gürbüz Aksoy, Mili Eğitim Müdürü Muhammet Öztürk, Memur-Sen İl Başkanı Mustafa Aydın, Eğitim-Sen Şube Başkanı Doğan Angay, Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Hasan Ekinci, sivil toplum örgütleri temsilcileri, kurum müdürleri, kent merkezindeki okul müdürleri ve DİKA temsilcisi katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber