Öğretmen adayları itfaiyeci olmak için yarıştı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Şubat 2010 12:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla'da, itfaiye personeli olarak alınacak 11 kişi arasında yer alabilmek için başvuran ve sınavı kazanan, aralarında atama bekleyen öğretmen adaylarının da bulunduğu 33 kişi, "mukavemet testi"ne tabi tutuldu.

Muğla Belediyesi'nce daha önce duyurusu yapılan personel alımı için müracaat edip, gerekli şartları taşıyanlar arasında yapılan sınavda başarılı olan 11'i kadın, 7'si atama bekleyen öğretmen adayı 33 kişi, dayanıklılık testinde de başarılı olabilmek için büyük çaba harcadı ve komisyon üyeleri önünde ter döktü.

Mülakatın ardından 33 kişi için bugün Muğla Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü önünde test yapıldı.

Adaylar, komisyon üyeleri önünde çeşitli testlerden geçirildikten sonra değerlendirmeye tabi tutuldu. Muğla Belediyesi Yazı İşleri Müdürü ve Komisyon Başkanı Birsen Kocataş, "Adayları sözlü mülakatın ardından araziye çıkararak dayanıklılık testinden geçirdik. Yükseklik korkusu ve dayanıklılığı ölçmek için dubaların arasından hızlı geçme, itfaiye erlerince tutulan lastiklerin arasından çabuk geçme ve yükseklik korkusunu ölçmek amacıyla yangın merdivenine hızla çıkıp inme testinden geçtiler. Testin ardından adayların sözlü mülakatta ve dayanıklılık testinde elde ettikleri başarı oranlarına göre değerlendirme yapıp, sınav sonucunu önümüzdeki günlerde açıklayacağız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber