Cihaner'in hastaneye kaldırıldığı doğrulanmadı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 21 Şubat 2010 16:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in gece hastaneye kaldırıldığı yolundaki iddialar üzerine kardeşi Gürhan Cihaner'le birlikte Erzurum'a gelen Avukatı Hamit Sekman, saat 14.45'te Erzurum H Tipi Cezaevine girdi.

Ancak Avukat Hamit Sekman'ın İlhan Cihaner'le görüşmesine izin verilmedi. Erzurum'a hareket etmeden önce Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Kuş'la telefon görüşmesi yaptığını ve izin aldığını belirten Sekman, dışarı çıkarak yeniden Başsavcı Sinan Kuş'u telefonla aradı. Sinan Kuş'un cezaevi yetkilerine izin talebini iletmeyi unuttuğunu öğrenen Hamit Sekman, başsavcının yetkileri araması üzerine yeniden cezaevine gitti. Cihaner'le yaptığı yarım saatlik görüşmenin ardından bir açıklama yapan Avukat Sekman, Cihaner'in sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladı. Gece hastaneye kaldırılmadığını bildiren Cihaner'in biraz kilo aldığına işaret eden Avukat Hamit Sekman, şunları söyledi:

?TAHLİYESİ HER ZAMAN GÜNDEMİMİZDE?

?Sağlığı çok çok iyi. Hastaneye kaldırıldığı yolundaki haberler doğru değil. Hiçbir rahatsızlığı yok. Aksine kilo aldı. Yemekleri beğendiğini ve fazla yediğini bildirdi. Ayrıca bugün, bu haberleri teyit etme açısından hafta sonu görüşme olmadığı için Başsavcı Sinan Kuş'a izin verdiği için teşekkür ediyorum. Gerek kamuoyunu, gerekse ailesini bilgi kirliliğinden kurtarmış olduk.?

Cihaner'le ilgili dosyanın İstanbul'a götürüldüğünü Başsavcının da İstanbul'a nakillerinin söz konusu olduğunu anımsatan bir gazeteciye Avukat Sekman, ?İstanbul'a nakilleri konusunu merakla bekliyor. Fazla bir şey söylemedi? dedi. İlhan Cihaner'in dosyasını İstabul Cumhuriyet Başsavcılığının kabul etmediğini ve pazartesi günü bu yolda bir gelişme olup olmayacağını soran gazeteciye ise Sekman, ?Evet yarın büyük bir ihtimal sonuç çıkacaktır? dedi. ?Tahliye bekliyor musunuz?? sorusuna ise Sekman, ?Bekliyoruz o her zaman gündemimizde. Olması da lazım? diye konuştu.


Erzurum'da tutuklu bulunan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, dün gece aniden rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen Başsavcı Cihaner'e burada 2 saat süren serum tedavisi uygulandı. Mide rahatsızlığı olduğu belirtilen Cihaner tedavisinin ardından taburcu edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber