Trafoları çalan, emekli TEDAŞ görevlisi çıktı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Şubat 2010 11:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde, Tedaş'a ait trafoları soyan üç kişi yakalandı.

Olay, Maltepe Mahallesi Mithatpaşa Caddesi üzerinde meydana geldi. Tedaş'a ait elektrik direğine bağlı galvaniz boruyu kesmeye çalışan iki şahsı gören ekipler şahısları takip etmeye başladı. Şahısları uzaktan izleyen asayiş ekipleri, yaklaşık 15 metre uzaklıkta iki şahsın el kol hareketleri ile kablo kesen şahısla iletişim kurduklarını belirledi. Şahısları yakalamak için harekete geçen ekip, E.Ö. (20), A.Y. (45) ile F.B. (51) isimli zanlıları yakaladı. Zanlıların kullandıkları kiralık arabada arama yapan ekipler, İzmir Tedaş'a ait tüm kabinlerin adres ve numaralarını belirten bir ajanda, sigorta panellerini açıp kapatmaya yarayan özel yapılma anahtar, Tedaş görevlisi olduklarını belirtir levha, levye, demir kesme makası ve Tedaş çalışanlarının kullandığı eldiven ele geçirdi. Yapılan incelemede, F.B. isimli zanlının Tedaş'tan emekli olduğu, ayrılırken de trafoların yerlerini gösteren ajanda ile anahtarı temin ettiği belirlendi. Zanlıların trafolara girerek yedek bakır kabloları keserek çaldıkları ve sattıkları anlaşıldı.

Tedaş İzmir İl Müdürlüğü ile irtibata geçen ekipler, zanlıların 20'ye yakın trafodan 5 bin TL'lik kablo çaldıklarını tespit etti.

F.B. isimli zanlının Tedaş'tan ayrıca iş aldığı ancak işleri bitirmediği gibi malzemeleri de teslim etmediği ortaya çıktı. Emniyette işlemleri tamamlanan üç zanlı adliyeye sevk edildi.

Zanlıların bakır kabloları sattıkları yerleri belirleyen ekipler, işyerlerinden elde ettikleri çalıntı kabloları Tedaş'a iade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber