Çocuklara diş tellerini takmak zorunlu mu?

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 24 Şubat 2010 11:32, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Tıpta ortodonti tedavisi olarak kullanılan diş telleri ağız ve diş sağlığında problem yaşayan çocuklar için büyük önem taşıyor.

Çocukların takmak istemediği diş telleri, ileriki yaşlarda estetik diş bozuklukları yaşanmasına neden olabiliyor. Diş Hekimi Çağdaş Kışlaoğlu, diş tellerinin kullanımı ve diş sağlığındaki önemi hakkında bilgiler verdi.

Ortodonti nedir?

Ortodonti tam olarak dişlerdeki bozuklukları düzeltmek amacıyla kullanılıyor. Bu tedavi yöntemi ile estetik olarak sorunlar ortadan kalkıyor.

Çocuklarda sorunlu diş belirtileri nelerdir?

Tedavi gerektiren durumlar şu şekilde sıralanabilir: Önde konumlanmış çapraşık dişler, Süt dişlerin erken ve geç kayıpları, Dengeli durmayan ağız ve çene yapısı, Çiğneme ve konuşma gibi işlevlerde ağzı kapama zorlukları, Çene yapısının geride veya çok önde olması, Alt ve üst dişlerin birbirine doğru şekilde temas etmemesi gibi durumlarda ortodonti tedavisine başvurulur.

İlk tedavi yaşı ne zamandır?

İlk ortodonti kontrolün yedi yaşından geç olmamasında yarar var. Çoğu çocukta ortodontik tedaviye 9-12 yaşları arasında başlanıyor.

Çocukların kullanmak istememesine karşı ne yapılıyor?

Görüntüsünden rahatsızlık duyan çocuk hastalar için seramik diş renginde teller ve görünmeyen teller de kullanılabilir. Dişlerin ön yüzeyine değil de arka yüzünden uygulanabilen teller de bu sorunu yaşayan hastalar için önerilebilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber