Okul için köprü yapılmazsa öğrenciler 2,5 kilometre yol yürüyecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Şubat 2010 19:09, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, TOKİ konutları için yapımı devam eden 24 derslikli okul, 2010-2011 eğitim öğretim yılında öğrencilere hizmet vermeye başlayacak. Ancak, okulun ortasından geçen dere nedeni ile öğrenciler, 10 dakikada gidecekleri okula 2,5 kilometre yürüyerek gitmek zorunda kalacak.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Korubaşı Mahallesi'ne yapılan binalara yerleşen Ereğli halkı, uzun süredir sorun olan yola Belediye'nin çalışmaları başlatması ile çözüm bulmuştu. Yine TOKİ tarafından konutlarda oturan çocuklar için yaptırılan 24 derslikli okulun da yapım çalışmalarının kısa sürede tamamlanacağı ve eğitim öğretime başlayacağı belirtiliyor. Ancak, TOKİ konutlarında oturan öğrencilerin bu okula gidebilmeleri için yaklaşık 2,5 kilometrelik bir yol kat etmesi gerekiyor.

Okul ile konutların arasından geçen dere yatağı nedeni ile 10 dakikada gidilecek olan yol, dere yatağından geçiş olmaması nedeniyle öğrenciler için sorun olacak. Özellikle kış ayında zorlanacak öğrenciler için veliler bu dere yatağına köprü yapılmasını istiyor. Kış ayının sert geçtiği Korubaşı mahallesinde başıboş köpeklerin de fazla olması velileri düşündürüyor. Konutların en büyük sorunlarından bir tanesi olan yol sorununun Belediye tarafından çözümlenmesinin ardından, veliler dere yatağının üzerine köprü yapılmasını beklediklerini ifade ettiler.

TOKİ konutu sakinlerinden ve öğrenci velisi Ertan Alatlı, "TOKİ Konutlarının tam karşısına yapılan ilköğretim ve liseyi kapsayacak olan okulumuz bitmek üzere. 2010-2011 sezonunda eğitime başlayacak olan okulumuza mesafemiz iki adımdır. Ancak ortadan geçen dere ve boşluk geçişe izin vermemekte olup, buraya bir köprü ihtiyacı doğmuştur. Eğer köprü yapılmazsa çocuklarımız iki adımlık okulu 2,5 km mesafe kaydederek, karda kışta derenin etrafından yürümek zorunda kalacaklardır. Üstelik bölgede sokak köpeklerinin sayısı da çok fazla. O kadar mesafe için servis mi tutalım, yoksa bu kısacık mesafe için çocuklarımıza 2,5 km yolu mu yürütelim? Biz kendimizi boş verdik ama çocuklarımız söz konusu olunca duyarlı davranmak gerektiğini herkesin bilmesi gerekir. TOKi'nin yapmış olduğu 258 konutun da yarıdan fazlası yol ve okula uzak olduğundan dolayı boş durmaktadır. Buraya yapılan 6 adet iş yeri de kiracı bulamamakta, okul çok yakın olmasına rağmen, köprünün olmaması buranın yatırımını ve geleceğini karartmaktadır. Böyle bir güzelliği sadece AKP hükümetinden görebileceğimizin farkındayız." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber