Emekli askerlerin kimlikleri belirlendi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Şubat 2010 17:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Balyoz Güvenlik Harekatı Planı" iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, gözaltına alınarak Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine getirilen 6 emekli askerin kimlikleri belirlendi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce getirildikleri adliyede savcılık katına alınan kişilerin; emekli Korgeneral Metin Yavuz Yalçın, emekli tümgeneraller Gaffur Aksu ve Ahmet Baki Erdoğan ile emekli albaylar Kubilay Aktaş, Bülent Tunçay ve Yusuf Ziya Toker olduğu kaydedildi.

Bu arada, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinden ayrılışı sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Kuvvet komutanları sorguya gelecek mi?" sorusuna Çolakkadı, "Savcılar komutanları buraya çağırırsa ben de geri gelirim" yanıtını verdi.

Çolakkadı, "Şimdi gidiyorsunuz, geri gelecek misiniz?" sorusuna karşılık da şu an için gelmesini gerektirecek bir durum olmadığını kaydetti.

Gazetecilerin, sağlığıyla ilgili soruları üzerine de Çolakkadı, 10 gün önce Ankara'da rahatsızlanarak MR çektirdiğini belirterek, şu an için durumunun iyi olduğunu söyledi.

Bu arada, adliye önüne gelen ve ellerinde Türk bayrakları bulunan iki kadın, "Bu bayrakta asker kanı var" diyerek, gözaltıları protesto etti. Bu kadınların yanlarında iki çocuğun da bulunduğu görüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber