Köşk'teki üçlü zirvenin ardından çözüm açıklaması

Haber Giriş : 25 Şubat 2010 14:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üçlü Zirvenin Ardından Öğle Yemeği

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un görüşmelerinin ardından öğle yemeğini birlikte yedikleri öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Gül'ün Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ ile birlikte yaptığı bu haftaki olağan görüşme yaklaşık 2,5 saat sürdü. Görüşmenin ardından Gül, Erdoğan ve Başbuğ'un öğle yemeğini Çankaya Köşkü'nde yedikleri öğrenildi.

Cumhurbaşkanlığı: Vatandaşlar Çözüm İçin Emin Olmalı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile görüşmesinin ardından yapılan açıklamada, görüşmede "gündemdeki meselelerin anayasal düzen ve kanunlar çerçevesinde çözüme kavuşturulacağından vatandaşların emin olmaları ve bu süreçte kurumların yıpranmaması için herkesin sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerektiği hususlarının vurgulandığı" bildirildi.

Cumhurbaşkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakan ve Sayın Genelkurmay Başkanı ile bu haftaki olağan görüşmelerini birlikte yapmayı uygun bulmuşlardır.

Görüşmede, son günlerde kamuoyunda tartışılan konular ayrıntılı bir biçimde ele alınmıştır.

Bu bağlamda gündemdeki meselelerin anayasal düzen ve kanunlarımız çerçevesinde çözüme kavuşturulacağından vatandaşlarımızın emin olmaları ve bu süreçte kurumlarımızın yıpranmaması için herkesin sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerektiği hususları vurgulanmıştır."

Zirveden Kısa Mesaj

- Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ile yaptığı görüşmede "son günlerde kamuoyunda tartışılan konuların ayrıntılı bir biçimde ele alındığı" belirtilerek, "Bu bağlamda gündemdeki meselelerin anayasal düzen ve kanunlarımız çerçevesinde çözüme kavuşturulacağından vatandaşlarımızın emin olmaları ve bu süreçte kurumlarımızın yıpranmaması için herkesin sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerektiği hususları vurgulanmıştır" denildi.

Üçlü Zirve Sona Erdi

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile görüşmesi sona erdi. Çankaya Köşkü'ndeki görüşme üç saat sürdü.


Üçlü Zirve Devam Ediyor

- Bugün Cumhurbaşkanı'nın Başbakan ve Genelkurmay Başkanı'yla haftalık olağan görüşmeleri vardı ancak Cumhurbaşkanlığından görüşmelerin birlikte yapılması önerisi geldi. Talep, Başbakanlığa ve Genelkurmay'a iletildi ve üçlü zirve yapılması kararlaştırıldı. Görüşmenin gündeminde Genelkurmay'ın açıklaması ve Balyoz soruşturması çerçevesinde yapılan gözaltıların ele alınması bekleniyor. Genelkurmay Başkanlığı, Balyoz Eylem Planı kapsamında gözaltına alınan askerlerle ilgili bir durum değerlendirmesi yaptığını duyurmuştu.


ZİRVE BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'u kabul etti.

Görüşme için Başbakan Erdoğan saat 10.55'te, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ ise saat 10.50'de Çankaya Köşkü'ne giriş yaptı. Çankaya Köşkü'nün 1 No'lu kapısında çok sayıda basın mensubu girişleri takip etti.

Üçlü zirve ise saat 11.00'de başladı.

Üçlü zirveyi Cumhurbaşkanı Gül'ün istediği belirtildi.

Bugün Cumhurbaşkanı'nın Başbakan ve Genelkurmay Başkanı'yla haftalık olağan görüşmeleri vardı ancak Cumhurbaşkanlığından görüşmelerin birlikte yapılması önerisi geldi.

Talep, Başbakanlığa ve Genelkurmay'a iletildi ve üçlü zirve yapılması kararlaştırıldı.

Görüşmenin gündeminde Genelkurmay'ın açıklaması ve Balyoz soruşturması çerçevesinde yapılan gözaltıların ele alınması bekleniyor.

Genelkurmay Başkanlığı, Balyoz Eylem Planı kapsamında gözaltına alınan askerlerle ilgili bir durum değerlendirmesi yaptığını duyurmuştu.


Köşk'te ilk kez üçlü zirve

EMEKLİ kuvvet komutanları ve muvazzaf subayların gözaltına alınmasının ardından Genelkurmay ile hükümet arasında yaşanan gerginliğe Çankaya Köşkü el koydu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'u bugün saat 11.00'de kabul edecek. Üçlü görüşmede, devletin zirvesinde yaşanan gerginlik ele alınacak. Görüşmenin ardından Köşk'ten bir açıklama yapılması bekleniyor.

Sivil asker ilişkilerinde Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Gül ile ikili görüşmelerde bir araya gelen Başbuğ, ilk kez üçlü bir zirvede TSK'nın rahatsızlıklarını ve çözüm önerilerini aktaracak. Üçlü zirve, göreve geldikten sonra haftalık rutin programlarla ikili görüşmelerin önünü açan Orgeneral Başbuğ açısından da ayrı bir önem taşıyor.

Balyoz Operasyonu kapsamında eski kuvvet komutanının da aralarında bulunduğu yaklaşık 50 askerin gözaltına alınmasının ardından Ankara'da Genelkurmay ve hükümet arasında önceki gün yaşanan görüşme trafiği, başkentte tansiyon yükseltmişti.

Aynı gün komutanların 'topluca istifa ederiz' dediği iddiası internet sitelerine yansırken, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in de bir gece önce Karargahı'a gittiği ortaya çıkmıştı. Çiçek, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada, 'Sayın Başbakanın yurt dışında olması hasebiyle, vekalet görevi bendedir ve bir gazetede de gündeme gelen işaret ve parola konusu olmak üzere bir değerlendirme yapma ihtiyacı çerçevesinde Genelkurmay Başkanlığı ile görüşme yapılmıştır. Bunun dışındaki tüm bilgiler yakıştırmadır ve doğru değildir' demişti.

Memurlar.net ve Ajanslar...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber