Sabancı Holding 2 bin 800 kişiyi işe alacak

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 25 Şubat 2010 11:32, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Sabancı Holding, 55 bin 200 olan çalışan sayısını 2010 yılında 58 bine çıkaracak.

Sabancı Holding'in Yıllık Paylaşım Toplantısı'nda verilen bilgiye göre, Holding geçen sene 20 milyar lira olan cirosunu bu sene 21 milyar liraya çıkaracak. Aynı şekilde geçen sene 1.1 milyar dolar yatırım yapan Sabancı, bu sene yatırımın tutarını 1.6 milyar dolara yükseltecek

Grup bu yeni yatırımlar ve büyüme hedefi çerçevesinde 2800 kişiyi işe alarak toplam istihamını 58 bine yükseltecek.

Sabancı Holding'in tahminlerine göre, Türkiye ekonomisi bu yıl yüzde 3.8 büyüyecek ve enflasyon yüzde 7.5 olacak. Dolar kuru ise yılı 1.58 liradan tamamlayacak.

GÜLER SABANCI'DAN SİYASİLERE MESAJ

2010 yılının olumlu başladığını söyleyen Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, global dünyadaki belirsizliklerin azalarak sürdüğünü belirtti. Orta vadeli plan ve bütçede 2010 yılı hedeflerinin gerçekleştirilebilir olduğunu söyleyen Sabancı siyasilere de şu mesajı verdi: "Ancak bunun yanında hem iktidarın hem de muhalefetin demokratik yarışmayı yapıcı ve hoşgörülü bir çerçeve içinde yürütmesi, gerginlikleri azaltacak tavır içinde olmaları, ülke ekonomimizin yaratmak zorunda olduğu istihdam ve büyüme için çok değerli bir destek oluşturacaktır."

İŞSİZLİK SOSYAL BİR PROBLEME DÖNÜŞÜYOR

Dünyanın ve Türkiye'nin en önemli sorunu olan işsizliğin bir ekonomik sorun olmanın ötesinde sosyal bir problem haline dönüşmek üzere olduğuna dikkat çeken Sabancı, işsizliğin daha uzun süre de gündemde olacak gibi gözüktüğünü söyledi.

Sabancı, 2010'da başlayan büyümenin işsizliği azaltabilmesinin en erken birkaç sene sonra görülebileceğini, işsizlikle başarılı ve etkin mücadele verilmesinin sosyal gerilim riskini azaltacağını kaydederek, ?Ancak gerçekçi ve ulaşılabilir hedefler konması da beklentilerin yönetimi açısından gereklidir. Bu anlamda Türkiye'de orta vadeli planda öngörülen işsizlik rakamları gerçekçi gözükmektedir? dedi.

Dünya ekonomisinin ağırlığının batıdan doğuya kayması değişimine paralel olarak uluslararası kuruluşların da ekonomik ve diplomasi stratejileri gereği geleneksel ilgi alanlarından çıkarak yeni bölgelerle daha çok ilgileneceklerine işaret eden Sabancı, buna paralel olarak Türkiye'nin yakın ilişkiler içinde olduğu AB ve ABD'nin dışında Uzak Doğu, Afrika ve Güney Amerika ülkeleriyle de ilişkileri tazelemesinin müspet gelişmeler olduğunu söyledi.

ENERJİDE TEDARİK SÜREKLİLİĞİNE DİKKAT

Enerji başlığına bakıldığında ise enerji piyasasında genellikle fiyat üzerinde endişeler olmasına rağmen, tedarik sürekliliğinin giderek önem kazan konu olması gerektiğine dikkat çeken Güler Sabancı, "Rusya ve Ukrayna'da yaşananlar, Çin'in giderek Kafkaslar ve Orta Asya'da önemli bir oyuncu olması, ABD'nin denizden, Avrupa'nın ise karadan gelen enerjiye bağımlılığı, enerji yollarının, çeşitliliği ve güvenliği konusundaki hassasiyeti artırmaktadır. Tüm bu gelişmeler sonucunda Türkiye'nin konumu enerji güvenliği ve tedariki sürekliliği açısından hayatidir. Bu bakımdan Türkiye'nin son dönemlerde uyguladığı dış politikasın, jeopolitik konumuyla çok tutarlı gözükmektedir. Türkiye'nin sadece bir transit ülkesi değil de, bir "trading hub" olmaktaki ısrarı ve anlaşmalara bu unsuru koymaya çalışması yerindedir" değerlendirmesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber