Diyanet Personelinin maaşı artsın talebi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Şubat 2010 11:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özerk Diyanet Vakıf Çalışanları Birliği Sendikası (DİN-BİR-SEN), Diyanet İşleri Başkanlığından, başkanlık personelinin maaşlarını 30-bin 738 lira arasında artırması öngörülen yasa taslağında "eşit işe eşit ücret" prensibiyle adilane bir düzenleme yapılmasını talep etti.

Sendika, Diyanet İşleri Başkanlığına sunduğu raporda, Diyanet İşyeri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkındaki Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarı Taslağı'ndaki mali haklara ilişkin önerilerde bulundu.

Raporda, çalışanlar arasındaki ücret adaletsizliğinin giderilmesi istendi. Bu amaçla "eşit işe eşit ücret" sisteminin hayata geçirilmesi ve maaş hesaplamalarının sadeleştirilmesi talep edilen raporda, aynı kadrodaki çalışanlar arasındaki ücret farklılıklarının giderilmesine ihtiyaç olduğu vurgulandı.

Sendika, ayrıca taslağın yasalaşması halinde Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde çalışanların maaşlarında yaşanacak değişimle ilgili bir çalışma yaptı.

Sendikanın yaptığı çalışmaya göre, başkanlık personelinin maaşlarında 30-bin 738 lira arasında artış öngörülüyor.

Başkanlığın merkez yönetiminde Diyanet İşleri Başkanı maaşının bin 23 lira artarak 5 bin 653, Başkan Vekili-Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı maaşının bin 130 lira artışla 5 bin 317, Strateji Geliştirme Başkanı Başkanı maaşının bin 738 lira artışla 5 bin 129, Döner Sermaye İşletme Müdürü maaşını n bin 22 lira artışla 3 bin 747, astronom maaşının bin 7 lira artışla 2 bin 967 liraya yükseleceği belirtiliyor.

Başkanlığın taşra yönetiminde il müftüsü (Ankara, İstanbul, İzmir) maaşının 519 lira artışla 2 bin 717, il müftüsü (büyükşehir) maaşının 333 lira artışla 2 bin 415, il müftüsü maaşının 277 lira artışla 2 bin 360, vaiz (1/4) maaşının 111 lira artışla bin 831, Kuran kursu öğreticisi ve imam hatip (1/4 ve 4 yı llık ilahiyat fakültesi mezunu) maaşının 161 lira artışla bin 689, müezzin-kayyım maaşının 117 lira artışla bin 609 liraya ulaşacağı ifade ediliyor.

Merkez ve taşrada görev yapan şef (1/4) maaşının 36 lira artışla bin 472, memur maaşının 34 lira artışla bin 399, şoför maaşının 32 lira artışla bin 351, hizmetli maaşının 30 lira artışla bin 263 liraya çıkacağı belirtiliyor.

DİN-BİR-SEN Genel Başkanı Lütfi Şenocak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yasa taslağının başkanlık personelinin maaşları arasında uçurum oluşturacağını söyledi.

Taslakta maaşlar düzenlenirken merkez ve taşra teşkilatı olarak iki farklı değerlendirmeye gidildiğine işaret eden Şenocak, ayrıca il müftülerinin aynı işi yapmalarına karşı görev yaptıkları ile bağlı olarak maaşları için üç ayrı kategori oluşturulduğunu dile getirdi.

Şef, memur, şoför, hizmetli gibi genel idari hizmetler ve yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan personelin en mağdur kesimi oluşturduğunu vurgulayan Şenocak, bu gruptakilerinin maaşlarında yalnızca 30-36 lira artış öngörülmesini eleştirdi.

Başkanlık faaliyetlerinin en iyi şekilde vatandaşlara ulaştırılması için asıl yükü bu kapsamdaki personelin çektiğini ifade eden Şenocak, "Ortaya çıkan büyük uçurumun adil bir şekilde düzeltilmesini istiyoruz. Şube müdürü ve üstündeki kadro karşılığı sözleşmeli çalışan personel dört ikramiye alıyor. Şube müdürü altındaki personel de hiç olmazsa yılda iki ikramiye alsın. Nasıl eğitimcilere eğitime hazırlık ödeneği veriliyorsa, bu arkadaşlarımıza da eğitim-öğretim yılı başında ve Kurban Bayramından önce olmak üzere iki ikramiye verilsin. Böylelikle üst ve alt düzeyde çalışanlar arasındaki maaş farkı bir nebze giderilsin" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber