Sağlık Müdürlüğü'nde dinleme cihazı bulundu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Şubat 2010 14:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Batman Sağlık Müdürlüğü İdari ve Mali Şube Müdürü'nün odasında 'böcek' diye tabir edilen dinleme cihazı bulundu. Olaya sert tepki gösteren sağlık sendikaları yaptıkları ortak basın açıklamasında yetkilileri göreve davet etti.

Edinilen bilgiye göre, Batman Sağlık Müdürlüğü İdari ve Mali İşler Şube Müdürü M. Ali Pala'nın odasındaki ışığın yanmaması üzerine görevliler ampulün gevşediğini düşünerek sıkmaya çalıştı. Bu esnada çatlayan 'duy'dan böcek diye tabir edilen dinleme cihazı düştü. İlk etapta ne olduğunu anlamayan görevliler, düşen nesnenin dinleme aleti olduğunu öğrenince durumu emniyete bildirdi. Emniyet konuyla ilgili soruşturma başlattı.

Sağlık Eğitim Sendikası ile Sağlık-Sen yaptıkları ortak basın açıklamasında olaya tepki gösterdi. SES Batman Şube Başkanı Deniz Topkan, Batman'daki sağlık kurumlarında çalışan personelin artık iş yapamaz hale geldiğini belirtti. Topkan, yetkilileri duyarlı olmaya davet etti.

Sağlık Sen Batman Şube Başkanı İbrahim Kara da dinleme cihazı ile kimin neyi hedeflediği ve bunun sorumlusunun kim olduğunun ortaya çıkarılması gerektiğini ifade etti. Kara, son dönemde sağlık müdürlüğünde sağlıkçıdan çok inşaat firmaları ve ihalecilerin gezdiğini ileri sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber