Sahte reçeteyle SGK'yı dolandıran eczane sahibi ve 2 çalışanı gözaltına alındı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Şubat 2010 15:06, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

İzmir'de eczane sahibi ile 2 çalışanı, hastaların kimlik bilgilerini kullanıp sahte sağlık raporu hazırlayarak S.G.K.'yı dolandırdıkları iddiasıyla gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında çeşitli hastanelerde görevli 5'i doktor toplam 12 kişinin ifadesine başvurulduğu öğrenildi.

İzmir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri, İzmir'deki bir eczane sahibinin sahte sağlık raporu düzenleyip Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'nu dolandırdığı ihbarı üzerine harekete geçti. Çalışma başlatan polis, eczane sahibi ve iki çalışanın, daha önce kendilerine gelen hastaların kimlik bilgileri ile sahte sağlık raporu düzenleyip, çeşitli hastanelerde irtibatta oldukları doktorlara bu raporları onaylattıktan sonra ilaç satılmış gibi gösterip devleti dolandırdıklarını belirledi. Operasyon düzenleyen polis, sahte doktor raporu ve reçete düzenlediği öğrenilen eczacı E.B. ile eczane çalışanları O.S.B. ve H.B.'yi yakaladı. E.B.'nin eczanesindeki evraklar ve belgelere de el konuldu. Soruşturma kapsamında çeşitli hastanelerde görevli 5'i doktor toplam 12 görevlinin de ifadesine başvuran polis, 36 kişinin kimlik bilgileri kullanılarak sahte rapor düzenlediğini tespit etti.

Vatandaşların, doktor raporları ile reçetelerin kendilerinden habersiz hazırlandığını, satın alınmış gibi gösterilen yüksek fiyatlı ilaçları kendilerinin alıp kullanmadıklarını söyledikleri öğrenildi.

Şahısların sahte doktor raporu ve reçete düzenleyerek piyasa değeri yüksek olan ilaçları satılmış gibi gösterip Sosyal Güvenlik Kurumu'nun zarara uğratıldığını bildirildi. Emniyette işlemleri tamamlanan üç zanlılar adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber