Büyükanıt, sizi almaya gelseler ne yaparsınız sorusuna cevap verdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Şubat 2010 16:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Türkiye'nin sıkıntılı bir dönemden geçtiğini söyledi. "Bir şafak vakti polisler sizin kapınıza da gelse ne yaparsınız?" sorusuna da Büyükanıt, "Sana gelseler sen ne yaparsın?" karşılığını verdi.

Yaşar Büyükanıt, Beykent Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi tarafından Taksim Yerleşkesi'nde düzenlenen "Terörle Mücadelenin Hukuki Yönleri" konulu panelde konuşma yaptı.

Konuşmasının ardından bir gazetecinin "Şu an birlikte görev yaptığınız bazı askerler gözaltında ya da tutuklandı. Bu olaylara nasıl bakıyorsunuz?" sorusu üzerine Büyükanıt, buraya önemsediği bir konuda düşüncelerini paylaşmak için geldiğini vurguladı.

Büyükanıt, "askerin ne kadar hukuk bilmesine ihtiyaç varsa, kanunları yapan hukukçuların da terörü ve terörle mücadeleyi bilmesi gerektiğini" ifade ederek, sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye, sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Şu anda yargının el attığı olaylar var. Takdir edersiniz ki yargı orada devam ederken, devam eden bir olay hakkında benden bir yorum beklemeniz doğru bir yaklaşım olmaz. Türkiye istikrarlı bir ülke olmalı. Bu tür sıkıntılardan kurtulmalı. Enerjisini daha çok Türkiye'yi ileriye götürecek sahalara yansıtmalı."

"BİR ŞAFAK VAKTİ GELSELER..."

"Bir şafak vakti polisler sizin kapınıza da gelse ne yaparsınız?" sorusunu yönelten gazeteciye Büyükanıt, "Sana gelseler sen ne yaparsın?" karşılığını verdi.

Öte yandan, emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın panelde yaptığı konuşma sırasında öğrenciler arasında oturan bir öğrenci, "Biraz da bu halkın çocukları olarak biz konuşmak istiyoruz" diye bağırdı.

Bu sözlerinin ardından yanında oturan arkadaşı ile birlikte slogan atan öğreci, güvenlik görevlilerince çıkarıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber