Erdoğan: Erken seçim gündemimizde yok

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Şubat 2010 17:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bizi izlemeye devam edin. Erken seçim gündemimizde yok" dedi

Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ'la gerçekleştirdikleri üçlü zirveye ilişkin de, "Köşk'ten açıklama yapıldı. Açıklamaya aynen katılıyorum" diye konuştu. .

"Son günlerde erken seçim söylentileri konuşuluyor. Bir değerlendirmeniz olacak mı?" sorusuna da Erdoğan, "Bunu defaatle söyledik, ben artık söylemekten yoruldum. İsim vermeyeceğim dedim, yine vermeyeceğim ama ben bir ilke konuşuyorum; Türkiye artık zamanında seçimleri yapmaya alışacaktır. AK Parti'nin gündeminde, AK Parti iktidarının gündeminde kesinlikle bir erken seçim yoktur. Bunu herkes böyle bile..." dedi.

"Bu yapılan açıklamaları da ben ülkeme ve milletime haksızlık olarak görüyorum" diyen Erdoğan, "Bu tür açıklamalar bakın bir anda borsaları olumsuz etkiliyor, ülkenin ekonomisini olumsuz etkiliyor ve ülkenin istikrarına, güvenine olumsuz etkiler yapıyor. Yani bir ülkede ekonomi, istikrar varsa gelişir, ayağa kalkar, güven varsa gelişir, ayağa kalkar. Bu tür açıklamaları yapanlar ülkeyi sevmiyor, milletini sevmiyor, ülkeme de milletime de saygısı yok" şeklinde konuştu.

Çankaya Köşkü'nde bugün yapılan toplantıyla ilgili bir soru üzerine de Başbakan Erdoğan, "Bir açıklama yapıldı. Aynen yapıldığı gibi" dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber