Polislere maaş öder gibi rüşvet vermişler

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 26 Şubat 2010 08:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Ankara'da nakliyeciler ile fazla yolcu alan otobüs şirketlerinin, polislere maaş öder gibi rüşvet verdikleri ortaya çıktı. Üstelik komiserlere 500, memurlara ise 300 TL

ZAFER KÜTÜK ANKARA

Çubuk Cumhuriyet Savcılığı'nda, bir vatandaşın, ?Halk otobüsleri tıka basa yolcu alıyor. Balık istifi gibi yolculuk yapıyoruz? şeklindeki şikayeti üzerine başlatılan soruşturma, organize rüşvet ağını ortaya çıkardı. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde görevli iki komiser ile 13 memurun, aşırı yük taşıyan kamyon ve TIR'larla, fazla yolcu alan otobüs şirketlerinden her ay maaş alır gibi rüşvet aldığı tespit edildi.

DERNEK BAŞKANLARI GÖZALTINDA

Mahkeme kararı ile Nakliyeciler Birliği başkanları ve rüşvet aldığından şüphelenilen polislerin cep telefonları dinlemeye alındı. Trafikteki uygulama noktaları da organize polis tarafından yaklaşık 3 ay boyunca gizli kameralarla izlemeye alındı. Yapılan takipte, kurallara uymayan kamyon ve otobüslerin periyodik olarak uygulama yapan trafik ekiplerine maaş gibi rüşvet verdikleri belirlendi. Meslek kuruluşu başkanları aracılığıyla verilen rüşvetin tarifesi bile teknik takibe takıldı. İncelemede ekip amiri komiserlerin 500 TL, her bir memurun ise 300 TL rüşvet alması dikkat çekti. 11 polis ve Nakliyeciler Birliği Başkanı ile Halk Otobüsü Dernekleri başkanları ile birlikte 43 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında büyükşehir belediyesi inşaatlarının hafriyat ve mıcır işlerini yapan nakliye firmaları da var.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber